Aleksanterin leivokset

(2)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Helpot ja makeat leivonnaiset arkeen tai juhlaan.

noin 15 - 20 palaa

Vaikeustaso 1 40 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Aleksanterin leivokset

Tarvitset:

200 g voita
1 dl taloussokeria
1 kpl kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
1 tl Vaniljasokeria
2 dl vadelmahilloa tai -marmeladia
tuubi Dr. Oetker Vaaleanpunaista Sokerikuorrutetta
Dr. Oetker Tähti Koristekuvioita

Valmistus

Valmistus

1

Vaahdota pehemä voi ja sokeri. Lisää huoneenlämpöinen kananmuna voimakkaasti vatkaten.

2

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita tasaiseksi.

3

Levitä taikina ohueksi, noin 5mm paksuiseksi levyksi leivinpaperin päälle uunipellille. Paista kunnes levy on hieman tummentunut reunoilta, mutta vielä pehmeä.

Lämpötia: 170°C

Kiertoilmauuni: 150°C

Asetukset: keskitasolla

Paistoaika: n. 15 - 20 min.

4

Leikkaa pehmeä levy kahdeksi samanmuotoiseksi ja kokoiseksi palaksi ja siisti reunat. Levitä vadelmahillo toiselle levylle ja nosta toinen levy päälle. Levitä sokerikuorrute tasaiseksi levyjen päälle. Sokerin saat helpoiten levitettyä kuumennetulla lastalla. Voit halutessasi koristella leivokset vielä tilanteeseen sopivilla koristerakeilla.

5

Leikkaa levy sopivan kokoisiksi paloiksi terävällä veitsellä. Leivokset ovat parhaimmillaan, kun ne ovat saaneet seistä vähintään yön yli suljetussa rasiassa.

Ravintosisältö: reseptiin Aleksanterin leivokset

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 353kJ
97kcal
1917kJ
527kcal
Rasva 6.7g 36g
Hiilihydraatit 6.4g 35g
Proteiini 0.4g 2.1g