Gluteeniton täytekakku

(1)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Kaunis gluteeniton täytekakku.

10 - 12 palaa

Vaikeustaso 3 120 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Gluteeniton täytekakku

Kakkupohja:

6 kpl kananmunaa eroteltuina
1 ¼ dl sokeria
1 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
2 dl perunajauhoa
3 tl ruusuvettä (voi jättää pois)
Dr. Oetker Geelivärejä (punaista ja sinistä)

Koristelu:

2 kpl kananmunan valkuaista
3 dl sokeria
1 rkl Dr. Oetker Nestemäistä glukoosia
½ tl suolaa
1 tl ruusuvettä (voi jättää pois)
Dr. Oetker koristerakeita
syötäviä kukkia (esimerkiksi orvokkeja)

Valmistus

Valmistus

1

Kuumenna uuni 170 ° C. Voitele kevyesti kolme 18cm matalaa irtopohjavuokaa.

2

Vatkaa keltuaiset ja sokeri paksuksi ja kermaiseksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Siivilöi perunajauhot ja leivinjauhe keltuaisseokseen ja sekoita varovasti. Sekoita ruusuvesi ja valkuaisvaahto varovasti joukkoon.

3

Kaada taikinasta 1/3 osa ensimmäiseen vuokaan. Jaa loppu taikina kahteen eri kulhoon. Värjää toinen seos punaisella geelivärillä (noin 1 tl) ja toinen punaisella ja pienemmällä määrällä sinistä geeliväriä, kunnes väri on violetti. Kaada seokset eri irtopohjavuokiin ja tasoita pinta. Paista pohjia 20-25 minuuttia kunnes ne ovat kohonneet ja saaneet väriä. Kokeile tikulla kypsyyttä. Kakkupohja kutistuu hieman paistettaessa ja irtoaa vuoan reunoilta. Anna pohjien jäähtyä 5 minuuttia vuoissa ja sitten ritilän päällä kokonaan.

4

Vatkaa kananmunan valkuaisista kestävä vaahto. Tee vaahto lämmönkestävässä astiassa. Laita sivuun odottamaan. Laita sokeri ja glukoosisiirappi, 4 rkl vettä ja suola kattilaan. Kuumenna varovasti koko ajan sekoittaen kunnes sokeri on liuennut. Nosta lämpöä ja keitä, kunnes sokerilämpömittari näyttää 115 ° C. Vatkaa munanvalkuaisia ja kaada kuuma sokeriliemi varovasti sekaan. Jatka vatkaamista 1-2 minuuttia, kunnes seos on paksua ja kiiltävää, kuten marenki. Sekoita joukkoon ruusuvesi.

5

Aseta violetti kakkupohja tarjoiluvadille ensimmäiseksi ja levitä reilusti marenkikuorrutusta väliin. Laita päälle vaaleanpunainen kakkupohja ja levitä päälle kuorrutusta. Laita viimeiseksi tavallinen kakkupohja päälle ja paina sitä varovasti, varmistaen, että kaikki kerrokset pysyvät hyvin koossa. Levitä loppu kuorrutus kakun päälle ja sivuille lastan avulla. Ripottele koristeita päälle ja koristele syötävillä kukilla.

Ravintosisältö: reseptiin Gluteeniton täytekakku

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 559kJ
250kcal
934kJ
417kcal
Rasva 2.1g 3.6g
Hiilihydraatit 34g 56g
Proteiini 3.1g 5.1g