Helppo omenapiirakka

(4)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Tämä omenan ja vaniljanmakuinen piirakka on helppo valmistaa. Vaniljakreemi tekee siitä mehevän eikä erillistä vaniljakastiketta tarvita

noin 10 palaa

Vaikeustaso 1 60 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Helppo omenapiirakka

Murotaikina:

100 g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 kpl kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
1 tl Dr. Oetker Vaniljasokeria

Täyte:

1 ps Dr. Oetker Paistonkestävää Vaniljakreemiä
4 dl maitoa
2 - 3 kpl Omenaa
sokeria
vanijaa Dr. Oetker Vaniljamyllystä

Valmistus

Valmistus

1

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa muna voimakkaasti vatkaten sekaan. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

2

Voitele piirakkavuoka (halkaisija 24-26 cm) ja levitä murotaikina ohuelti piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

3

Sekoita Paistonkestävä Vaniljakreemi ja maito vispilällä sekaisin 1 minuutin ajan. Leikkaa omenat viipaleiksi.

4

Levitä Vaniljakreemi piirakkapohjan päälle ja asettele omenat vaniljakreemin päälle limittäin. Aloita täyttäminen reunoilta ja etene kohti keskustaa. Paista 200-asteisen uunin alaosassa 25-40 min.

5

Ripottele kuuman piirakan päälle hieman sokeria ja kierrä vaniljaa Vaniljamyllystä, jotta piirakka saa kauniin pinnan.

Voit käyttää piirakassa myös valmismurotaikinaa.

Ravintosisältö: reseptiin Helppo omenapiirakka

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 952kJ
259kcal
584kJ
159kcal
Rasva 9.6g 5.9g
Hiilihydraatit 31g 19g
Proteiini 4.2g 2.5g