Hyydytetty karpalokakku

(0)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Raikas jogurttitäyte, piparkakkupohja ja karpalot ovat voittamattoman herkullinen yhdistelmä.

noin 15 annosta

Vaikeustaso 2 60 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Hyydytetty karpalokakku

pohja:

200 g Piparkakkuja
n. 75 - 100 g voita sulatettuna
50 g Dr. Oetker Mantelirouhetta

täyte:

10 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
5 dl kuohu- tai vispikermaa
5 dl jogurttia
½ tl kanelia
1 dl sokeria
Dr. Oetker Luomu Vaniljatanko oman maun mukaan
½ dl vettä + 1-2 tl appelsiinin kuoriraastetta

pinnalle:

200 g karpaloita
75 - 100 g voita
1 ps Dr. Oetker Kakkukiillettä
2 ½ dl vettä kiehuvaa

reunoille:

2 dl kuohu- tai vispikermaa
2 - 3 dl sokeria
Dr. Oetker Luomu Vaniljatanko oman maun mukaan
Dr. Oetker Pehmeitä Hopeahelmiä

Valmistus

Valmistus

1

Hienonna piparkakut esimerkiksi muovipussissa lihanuijaa apuna käyttäen. Sekoita joukkoon sulatettu voi tai margariini, sekä mantelirouhe. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjakakkuvuokaan, joka halkaisija on 26 cm.

2

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon turkkilainen jogurtti, kaneli, sokeri, rouhittua vaniljatankoa ja hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste.

3

Kiehauta vesi vedenkeittimellä tai mikroaaltouunissa ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita lusikalla seos tasaiseksi. Kaada liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Ripottele pinnalle karpalot.

Ravintosisältö: reseptiin Hyydytetty karpalokakku

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 1965kJ
470kcal
1581kJ
378kcal
Rasva 32g 26g
Hiilihydraatit 33g 27g
Proteiini 2g 1.6g