Kaneli-suklaakranssi

(0)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Kanelilla ja suklaalla täytetty pullakranssi on juhlava tarjottava monenlaisiin juhliin. Voit leipoa pullan myös pitkoksi tai korvapuustien tapaan.

2 kappaletta

Vaikeustaso 2 60 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Kaneli-suklaakranssi

Pullataikina:

100 g pehmeää voita
2 ½ dl maitoa
1 ps Dr. Oetker Kuivahiivaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 ps Dr. Oetker Appelsiinin kuoriraastetta
1 tl suolaa
n. 8 dl vehnäjauhoja

Täyte:

75 g pehmeää voita
¾ dl fariinisokeria
2 tl Dr. Oetker Vaniljatahnaa
2 tl kanelia
1 ps Dr. Oetker Chocolate chips tummasuklaa (100 g)

Voiteluun:

1 kpl kananmuna

Valmistus

Valmistus

1

Pullataikina:

Kuutioi voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.

2

Sekoita maitoon sokeri, kardemumma, appelsiinin kuoriraaste, suola ja muna. Lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä vaivaten. Lisää loppuvaiheessa voikuutiot. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä.

3

Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.

4

Täyte:

Valmista täyte. Sekoita pehmeän voin joukkoon fariinisokeri, vaniljatahna ja kaneli.

5

Kranssi:

Jaa taikina kahteen osaan. Tee yksi kranssi kerrallaan. Kauli taikinasta ohut levy (33 x 50 cm). Levitä päälle puolet täytteestä. Ripottele päälle puolet suklaahipuista. Käännä rullalle. Halkaise rulla pituussuunnassa jättäen toinen pää hieman yhteen. Nostele osiot toistensa ympärille kierteeksi, niin että leikkauspinta jää ylöspäin. Kännä lopuksi kierre renkaaksi leivinpaperin päälle. Tee toinen kranssi samaan tapaan.

6

Anna kohota liinalla peitettynä 20-30 minuuttia. Voitele munalla.

7

Paista 220-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Peitä kranssi foliolla ja jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia tai kunnes kranssi on juuri ja juuri kypsä.

Ravintosisältö: reseptiin Kaneli-suklaakranssi

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 9044kJ
2372kcal
1410kJ
370kcal
Rasva 93g 14g
Hiilihydraatit 296g 46g
Proteiini 39g 6.1g