Flag

Kaneli-suklaakranssi

2 kappaletta
Keskitasoinen
60 minuuttia
Kanelilla ja suklaalla täytetty pullakranssi on juhlava tarjottava monenlaisiin juhliin. Voit leipoa pullan myös pitkoksi tai korvapuustien tapaan.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pullataikina
100 gpehmeää voita
2,5 dlmaitoa
7 gkuivahiivaa
1 dlsokeria
1 tlkardemummaa
1 kplappelsiinia (kuori raastettuna)
1 tlsuolaa
about 8 dlvehnäjauhoja
Täyte
75 gpehmeää voita
0,75 dlfariinisokeria
2 tlTaylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
2 tlkanelia
1 psDr. Oetker Tummasuklaanapit leivontaan (100 g)
Voiteluun
1 kplkananmunaa

Näytä tuotteet

Picture - Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
Picture - Dr. Oetker Tummasuklaanapit leivontaan (100 g)
1

Pullataikina

Kuutioi voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.

2

Sekoita maitoon sokeri, kardemumma, yhden appelsiinin raastettu kuori, suola ja muna. Lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä vaivaten. Lisää loppuvaiheessa voikuutiot. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä.

3

Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.

4

Täyte

Valmista täyte. Sekoita pehmeän voin joukkoon fariinisokeri, vaniljatahna ja kaneli.

5

Kranssi

Jaa taikina kahteen osaan. Tee yksi kranssi kerrallaan. Kauli taikinasta ohut levy (33 x 50 cm). Levitä päälle puolet täytteestä. Ripottele päälle puolet suklaahipuista. Käännä rullalle. Halkaise rulla pituussuunnassa jättäen toinen pää hieman yhteen. Nostele osiot toistensa ympärille kierteeksi, niin että leikkauspinta jää ylöspäin. Kännä lopuksi kierre renkaaksi leivinpaperin päälle. Tee toinen kranssi samaan tapaan.

6

Anna kohota liinalla peitettynä 20-30 minuuttia. Voitele munalla.

7

Paista 220-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Peitä kranssi foliolla ja jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia tai kunnes kranssi on juuri ja juuri kypsä.