Kolmen värin täytekakku

(0)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Yksinkertaisen kaunis kakku on yllättävän kaunis sisältäkin. Täytteessä sitruunaa ja vadelmaa.

12 - 16 annosta

Vaikeustaso 2 120 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Kolmen värin täytekakku

Kakkupohja:

9 kpl kananmunaa
3 ½ dl sokeria
1 dl perunajauhoa
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
Dr. Oetker Geelivärejä

Täyte:

4 dl kuohu- tai vispikermaa
2 dl ranskankermaa
4 rkl tomusokeria
vanijaa Dr. Oetker Vaniljamyllystä
2 tl Dr. Oetker Luontaista Vadelma-aromia
2 dl Vadelmahilloa tai Lemon curdia

Kuorrutus:

2 dl maustamatonta tuorejuustoa esim. mascarpone
2 dl kuohu- tai vispikermaa
2 rkl tomusokeria
vanijaa Dr. Oetker Vaniljamyllystä
Dr. Oetker koristerakeita

Valmistus

Valmistus

1

Esivalmistelut

Voitele ja korppujauhota tai vuokaa leivinpaperilla kolme samankokoista (halkaisija 24-26 cm) kakkuvuokaa. Esilämmitä uuni:

Lämpötia: 220°C

Kiertoilmauuni: 200°C

2

Taikina:

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri ilmavaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää varovasti nostelleen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Jaa taikina kolmeen osaan. Värjää yksi osa punaisella ja yksi sinisellä geelivärillä. Värjää kolmas sinisellä ja keltaisella geelivärillä vihreäksi. Lisää värejä tipoittain kunnes väri on riittävän selkeä.

3

Kaada taikinat omiin vuokiinsa ja paista kutakin 5-6 minuuttia, kunnes pohjat ovat kypsiä. Voit paistaa pohjat vuoron perään myös yhden vuoan kanssa. Irrota pohjat vuoista ja anna jäähtyä.

4

Täyte:

Laita täytteen ainekset kulhoon ja vaahdota kunnes täyte on ilmavaa. Aseta punainen pohja tarjoiluvadille ja levitä päälle puolet vadelmahillosta tai lemon curdista. Levitä päälle täytettä, ei kuitenkaan aivan reunoille saakka. Nosta päälle vihreä pohja ja painele kevyesti tasaiseksi. Levitä jälleen pohjalle hilloa ja täytettä. Nosta lopuksi sininen pohja päälle ja painele tasaiseksi. Poista tarvittaessa ylipursuava täyte.

5

Suojaa kakku kuvulla tai kelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai mielellään yön yli.

6

Kuorrutus:

Vaahdota mascarpone, kerma, tomusokeri ja vanilja vaahdoksi. Levitä vaahto lastan avulla kakulle. Koristele juuri ennen tarjoilua koristerakeilla (esim. Vaaleanpunaisilla helmillä).

Ravintosisältö: reseptiin Kolmen värin täytekakku

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 1004kJ
379kcal
1037kJ
392kcal
Rasva 13g 14g
Hiilihydraatit 32g 33g
Proteiini 3.9g 4.1g