Korvapuustit

(2)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Perinteiset pehmeät korvapuustit kahvipöydän tarjottavaksi tai sellaisenaan maidon kera.

noin 30 kappaletta

Vaikeustaso 2 90 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Korvapuustit

Pullataikina:

5 dl maitoa
2 ps Dr. Oetker Kuivahiivaa
1 kpl kananmuna
1 tl suolaa
1 ½ dl taloussokeria
3 tl kardemummaa
150 g pehmeää voita
n. 14 dl vehnäjauhoja

Täyte:

100 g pehmeää voita
1 dl sokeria
2 rkl kanelia jauhettua

Voiteluun:

kananmuna
raesokeria

Valmistus

Valmistus

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää sokeri, suola, kardemumma. Lisää pieni määrä jauhoja ja kuivahiiva. Vatkaa taikinaan ilmaa.

2

Lisää kananmuna ja muutama desilitra lisää jauhoja ja jatka vatkaamista.

3

Lisää jauhoja pienissä erissä ja sekoita aina hyvin lisäysten välillä. Lisää pehmeä rasva pienissä erissä, kun taikina on jo melko paksua.

4

Vaivaa taikinaa lopuksi vielä hyvin, ripottele pinnalle jauhoja ja anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.

5

Sekoita täytteen ainekset keskenään massaksi.

6

Kaada kohonnut taikina jauhotetulle leivinalustalle ja painele siitä isoimmat ilmakuplat. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli puolikas taikina noin 1 cm paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä puolet täytteestä levylle. Rullaa levy. Leikkaa rulla 15 osaan siksakkiin eli vuorotellen viistosti, jolloin saat ylhäältä kapeita ja alhaalta leveitä rullia. Nosta rullat leivinpaperoidulle uunipellille etäälle toisistaan ja paina päältä sormella rullaa matalammaksi.

7

Valmista toinen erä samaan tapaan. Anna kohota liinan alla noin 20-30 minuuttia ennen paistamista.

8

Voitele pullat kananmunalla ja koristele raesokerilla. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ovat saaneet kauniin värin.

Ravintosisältö: reseptiin Korvapuustit

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 863kJ
228kcal
1283kJ
339kcal
Rasva 7.6g 11g
Hiilihydraatit 31g 46g
Proteiini 4.3g 6.4g