Flag

Laskiaispullat

about 24 kappaletta
Helppo
40 minuuttia
Kermavaahdolla täytetty perinneherkku 1700-luvulta. Laskiastiistaina tai laskiaissunnuntaina nautittava pulla.
Logo Image
Vinkit
Mantelimassan sijasta pulliin voi laittaa myös lusikallisen hilloa.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Tarvitset
5 dlmaitoa
50 ghiivaa
1 kplkananmunaa
1 tlsuolaa
2 dltaloussokeria
3 tlkardemummaa
125 gvoita
about 15 dlvehnäjauhoja
1 psDr. Oetker Mantelirouhetta
Täytteeksi
2 dlvispikermaa
1 psDr. Oetker Cream fix -jauhetta
sokeria
Dr. Oetker Vaniljasokeria
50 - 100 gDr. Oetker Mantelimassaa

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Mantelirouhetta
Picture - Dr. Oetker Cream fix -jauhetta
Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Mantelimassaa
1

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja murenna sekaan hiiva. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Sulata voi ja lisää se jäähtyneenä.

2

Lisää jauhot pienissä määrissä aluksi voimakkaasti vatkaten ja lopuksi vaivaten tasaisesti. Taikina on valmis kun se irtoaa käsistä ja kulhon reunasta.

3

Anna kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

4

Vaivaa taikina pöydällä. käytä apuna jauhoja. Jaa taikina noin 24 palaan ja pyöritä paloista pyöreitä pullia. Asettele pullat pellille harvakseltaan ja anna kohota liinan alla.

5

Voitele kohonneet pullat, koristele ne mantelirouheella ja paista kauniin ruskeaksi.

Positie rooster: Keskitasolla

Paistoaika: about 10 Minutes

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 230 °C

Kiertoilmauunin lämpötila: 210 °C

6

Halkaise jäähtyneet pullat. Leikkaa mantelimassasta ohuita viipaleita ja laita niitä pullien väliin. Vaahdota kerma ja lisää sokeri. Laita kermavaahtoa pullien väliin ja aseta kansi takaisin päälle.


Vinkki! Vatkaa kerman joukkoon Cream Fix -kerman stabilointiaine pakkauksen ohjeen mukaan ja varmista kauniit ja kestävät pursotukset!

Vinkit

  • Mantelimassan sijasta pulliin voi laittaa myös lusikallisen hilloa.