Mansikka-Samppanjakakku

(0)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Upea Uudenvuoden kakku kätkee sisäänsä suklaisen kakun sekä mansikka- ja shampanjatäytteet.

noin 25 annosta

Vaikeustaso 3 180 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Mansikka-Samppanjakakku

Kakkupohja:

5 dl vehnäjauhoja
2 ½ dl kaakaojauhetta
1 ½ tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
1 ½ tl Dr. Oetker Ruokasoodaa
1 rkl Dr. Oetker Vaniljatahnaa
1 tl suolaa
180 g pehmeää voita
2 dl sokeria
1 dl ruokosokeria
3 kpl kananmunaa
4 dl maustamatonta jogurttia (turkkilaista)

Mansikkatäyte:

250 g pakastemansikoita (tai 2,5 dl mansikkasosetta)
1 dl tomusokeria
125 g Mascarponejuustoa
2 ½ dl kuohu- tai vispikermaa
4 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua

Samppanjatäyte:

2 dl kuohu- tai vispikermaa
2 dl kuohuviiniä tai shampanjaa, puolikuivaa
125 g Mascarponejuustoa
2 kpl kananmunan valkuaista
¾ dl sokeria
1 tl Dr. Oetker Vaniljatahnaa
5 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
200 g tuoreita mansikoita

Voi-sokerikreemi:

250 g pehmeää voita
6 dl tomusokeria
2 rkl kuohu- tai vispikermaa
1 tl Dr. Oetker Vaniljatahnaa

Valkosuklaa-ganache:

200 g valkosuklaata
1 dl kuohu- tai vispikermaa
2 rkl Dr. Oetker Nestemäistä glukoosia

Koristelu:

Dr. Oetker Black&Gold Koristerakeita
Dr. Oetker Sokerimassaa

Valmistus

Valmistus

1

Kakkupohja:

Voitele ja jauhota kakkuvuoka (n. 23 cm). Kuumenna uuni 170 asteeseen. Mittaa kuiva-aineet: jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, ruokasooda ja suola yhteen kulhoon.

2

Laita pehmeä voi yleiskoneeseen ja sekoita muutaman kerran että voi pehmenee. Lisää sitten sokerit vähitellen voi seokseen, vatkaa n. 10 minuuttia kunnes vaahto on pehmeää ja sokerit on sulaneet. Lisää kananmunat voi-sokeriseokseen yksitellen ja voimakkaasti vatkaten. Sekoita lopuksi vuorotellen sekoitetut jauhot, vaniljatahna ja turkkilainen jogurtti. Sekoita taikina tasaiseksi.

3

Siirrä lopuksi taikina vuokaan ja paista kakkua uunin keskitasolla n. 50 min. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Älä avaa uunin luukkua kesken kakun paiston. Älä paista kakkua yli, jottei kakun mehevyys katoa. Jäähdytä kakku vuoassaan ja jäähdyttyään leikkaa sen kolmeen osaan. Ota reunavuoka ja alusta käyttöön. Voitele se vuokaspräyllä ja aseta kakun alin pohja vuokaan.

4

Mansikkatäyte:

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 7 minuutiksi. Pilko mansikat pieneksi. Laita ne kattilaan tomusokerin kanssa ja keitä n 10 min. että mansikat pehmenevät. Murskaa ne lopuksi teho- tai sauvasekoittimella soseeksi. Vatkaa sillä välin kerma keskivahvaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon mascarpone ja vatkaa se kerman joukkoon. Lämmitä sitruunamehu mikrossa (täydellä teholla 40 sekunttia). Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja yhdistä ne kuumaan sitruunamehuun. Sekoita. Yhdistä liivateseos keitettyyn mansikkasoseeseen. Jäähdytä seosta huoneenlämpöön ja yhdistä se kerma- mascarponeseokseen. Kaada täyte alimman pohjan päälle ja hyydytä pakastimessa n. 20 min.

5

Samppanjatäyte

Laita liivatteen kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota valkuaiset omassa astiassa. Lisää sokeri valkuaiseten joukkoon pienissä erissä. Vaahdota kerma toisessa astiassa ja lisää vaahdotettuun kermaan pehmennetty mascarpone. Lämmitä sitruunamehu mikrossa (täydellä teholla 40 sekunttia). Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sekoita ne kuumaan sitruunamehuun. Lämmitä samppanja kattilassa, älä kuitenkaa keitä. Kaada liivateseos lämpimään samppanjaan. Yhdistä kermaseos ja vatkatut valkuaiset ja jäähtynyt samppanja. Sekoita hyvin yhteen.

6

Lisää toinen kakkupohja mansikkatäytteen päälle. Ja kaada samppanjatäyte kakkupohjan päälle. Hyydytä täytettä pakkasessa 20 minuuttia ja lisää lopuksi kakun kansi hyytyneen täytteen päälle.

7

Sokeri-voikreemi

Laita pehmeä voi yleiskoneeseen ja vatkaa se pehmeäksi muutamassa minuutissa. Lisää sen jälkeen 1 dl kerrallaan tomusokeria voimakkaasti vatkaten. Anna vatkautua keskinopeudella 20 minuuttia. Lisää kerma ja vaniljapasta ja sekoita vielä muutaman kerran. Kuorruta kakku voi-sokerikreemillä ja jäähdytä kakku.

8

Valkosuklaa-ganache

Lämmitä kerma ja glukoosi kattilassa lämpimäksi. Älä kiuhauta. Pilko suklaa mahdollisimaan pieneksi ja kaada vähitellen lämmin kerma suklaan päälle, Tarkista ganachen paksuus välillä, et välttämättä tarvitse koko kerma-annosta. Odota hetki ja sekoita sen jälkeen suklaa-kermaseos tasaiseksi. Lisää halutessasi elintarvikeväri.

9

Levitä suklaaganche esim. lusikalla ensin valumiksi reunoille ja sen jälkeen kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla kultaisin koristein.

Ravintosisältö: reseptiin Mansikka-Samppanjakakku

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 2161kJ
554kcal
1440kJ
369kcal
Rasva 30g 20g
Hiilihydraatit 47g 31g
Proteiini 9.1g 6.1g