Manteli-mansikkakakku

(0)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Manteli mehevöittää tavallisen kakkupohjan ja luo mainion makuparin tuoreille mansikoille.

noin 12 palaa

Vaikeustaso 2 60 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Manteli-mansikkakakku

Pohja:

2 dl sokeria
4 kpl kananmunaa
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
1 tl Dr. Oetker Vaniljasokeria
1 ps Dr. Oetker Mantelijauhetta

Kostutus:

2 tl Dr. Oetker Vaniljasokeria
2 dl maitoa

Täyte:

2 dl kuohu- tai vispikermaa
2 dl jogurttia
200 g mansikkaa soseutettuna
2 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
2 tl Dr. Oetker Liivatelehteä
sokeria oman maun mukaan

Kuorrutus ja koristelu:

3 dl kuohu- tai vispikermaa
2 rkl sokeria
1 rkl Dr. Oetker Vaniljasokeria
1 dl tuoreita mansikoita
Dr. Oetker Pehmeitä Hopeahelmiä
mintunlehtiä

Valmistus

Valmistus

1

Vaahdota sokeri ja munat ilmavaksi vaahdoksi. Vaahto on valmis, kun siihen piirretty kuvio pysyy vaahdon pinnalla hetken. Sekoita keskenään kuivat aineet, siivilöi vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista uunissa. Kun taikina ei enää tartu tikkuun, kakku on valmis.

Kiertoilmauuni: 170°C

Asetukset: keskitasolla

Paistoaika: n. 30 min.

2

leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Valmista täytteeksi marja-jogurttitäyte, käytä marjoina pakastemansikoita. Kokoa kakku tarjoiluvadille irtopohjavuoan renkaan sisään. Laita se hyytymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi. Kuorruta kakku vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla. Koristele tuoreilla mansikoilla, mintunlehdillä ja pehmeillä hopeahelmillä.

Macaron-leivokset ovat upeita myös kakun koristeina. Valmista leivokset itse Dr. Oetker reseptillä tai osta valmiina.

Ravintosisältö: reseptiin Manteli-mansikkakakku

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 1220kJ
395kcal
936kJ
303kcal
Rasva 19g 15g
Hiilihydraatit 28g 21g
Proteiini 4.9g 3.8g