Mantelipullat

(0)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Mantelimassasta saat ihanan mehevän täytteen pulliin.

noin 30 kappaletta

Vaikeustaso 2 60 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Mantelipullat

Pullataikina:

5 dl maitoa
2 ps kuivahiivaa
1 kpl kananmuna
1 tl suolaa
1 ½ dl sokeria
3 tl kardemummaa
150 g pehmeää voita
n. 14 dl vehnäjauhoja
400 g Dr. Oetker Mantelimassaa (2 pkt)
1 ps Dr. Oetker Mantelilastuja
kananmuna a voiteluun

Valmistus

Valmistus

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää sokeri, suola, kardemumma. Lisää pieni määrä jauhoja ja kuivahiiva. Vatkaa taikinaan ilmaa. Lisää kananmuna ja muutama desilitra lisää jauhoja ja jatka vatkaamista.

2

Lisää jauhoja pienissä erissä ja sekoita aina hyvin lisäysten välillä. Lisää pehmeä rasva pienissä erissä, kun taikina on jo melko paksua. Vaivaa taikinaa lopuksi vielä hyvin, ripottele pinnalle jauhoja ja anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.

3

Kaada kohonnut taikina jauhotetulle leivinalustalle ja painele siitä isoimmat ilmakuplat. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli puolikas taikina noin 1 cm paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Kauli 1 pkt mantelimassaa ohueksi levyksi ja nosta pullalevyn päälle. Rullaa taikina rullaksi. Leikkaa rulla 15 osaan ja nostele palat muffinivuokiin. Nostele uunipellille. Valmista toinen erä samalla tavoin.

4

Anna kohota liinan alla noin 20-30 minuuttia ennen paistamista. Voitele kananmunalla ja koristele mantelilastuilla. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ovat saaneet kauniin värin.

Ravintosisältö: reseptiin Mantelipullat

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 1220kJ
307kcal
1468kJ
369kcal
Rasva 15g 18g
Hiilihydraatit 32g 39g
Proteiini 7.4g 8.9g