Marenkivaahdolla kuorrutetut suklaavadelmamuffinit

(1)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Vadelmatäytteisten suklaamuffinien päällä on kevyt marenki-suklaakuorrute.

12 - 14 kappaletta

Vaikeustaso 3 120 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Marenkivaahdolla kuorrutetut suklaavadelmamuffinit

Taikina:

150 g voita
½ dl kaakaojauhetta
2 ½ dl sokeria
3 kpl kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
1 dl maitoa

Täyte:

100 g vadelmia (tuoreita tai pakastettuja)
1 rkl tomusokeria

Marenkivaahto:

½ dl vettä
1 ¾ dl sokeria
¾ dl Dr. Oetker Nestemäistä glukoosia
2 - 3 kpl kananmunan valkuaista (100g)
1 rkl sokeria
vanijaa Dr. Oetker Vaniljamyllystä

Koristeluun:

250 g tummaa suklaata (tai maitosuklaata)
Dr. Oetker koristerakeita

Valmistus

Valmistus

1

Lämmitä uuni 200 asteeseen (kiertoilmauuni 175 asteeseen).

2

Sulata voi kattilassa. Lisää kaakaojauhe ja kuumenna. Vatkaa sokeri ja kananmunat kevyeksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon jauhot ja leivinjauhe. Sekoita taikinaan voi-kaakaoseos ja maito. Jaa taikina muffinivuokiin.

3

Paista muffineja 20–25 minuuttia. Jäähdytä ritilän päällä.

4

Soseuta vadelmat ja sekoita joukkoon vadelma-aromi ja tomusokeri. Tee kuhunkin muffiniin pieni syvennys esimerkiksi pienellä jäätelökauhalla ja täytä se vadelmasoseella.

5

Kuumenna hiljalleen vesi, sokeri ja glukoosisiirappi kiehuvaksi kattilassa ja anna seoksen kiehua 5–8 minuuttia, kunnes se on 117-asteista. Kun lämpötila on lähes 117 astetta, aloita vatkaamaan valkuaisia kulhossa ja lisää joukkoon sokeri. Vatkaa voimakkaasti ja kaada samalla joukkoon kuuma siirappiseos ohuena nauhana ilman, että se osuu vispilään. Vatkaa, kunnes vaahto on kovaa, lisää sitten aromi ja jatka vatkaamista vielä hetki. Kaada vaahto pursottimeen ja pursota muffinien päälle palloksi. Anna muffinien levätä huoneenlämmössä vähintään tunnin ajan, jotta niiden pinta kuivuu hieman.

6

Sulata suklaa vesihauteessa. Sen on oltava juoksevaa ja lämmintä, muttei liian kuumaa. Kasta muffinit yksi kerrallaan sulatettuun suklaaseen ja kääntele samalla, jotta ylimääräinen suklaa valuu pois. Koristele halutessasi koristerakeilla.

Muffinit voidaan hyvin valmistaa jo edellisenä päivänä ja ne säilyvät hyvin neljäkin päivää. Kuorrutetut muffinit voi myös pakastaa.

Ravintosisältö: reseptiin Marenkivaahdolla kuorrutetut suklaavadelmamuffinit

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 1119kJ
316kcal
1336kJ
378kcal
Rasva 11g 14g
Hiilihydraatit 32g 38g
Proteiini 3.7g 4.4g