Marjaisa juustokakku

(1)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Juustokakun täytteessä ja koristelussa on käytetty runsaasti tuoreita marjoja.

noin 16 palaa

Vaikeustaso 2 60 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Marjaisa juustokakku

Kakkupohja:

2 dl vehnäjauhoja
3 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
2 dl sokeria
2 tl Dr. Oetker Vaniljasokeria
170 g pehmeää voita tai margariinia
4 kpl kananmunaa

Täyte:

300 g tuoreita marjoja
7 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
500 g maitorahkaa
250 g maustamatonta tuorejuustoa
sitruuna n mehu
1 ¾ dl sokeria
2 tl Dr. Oetker Vaniljasokeria

Koristelu:

n. 1 rkl sileää mansikkahilloa
1 rkl kuumaa vettä
tomusokeria

Valmistus

Valmistus

1

Voitele irtopohjavuoka ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Kuumenna uuni 180 ° C (kiertoilma160 ° C).

2

Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhossa. Lisää loput ainekset ja sekoita sähkövatkaimella ensin lyhyesti pienellä nopeudella ja sitten korkeimmalla nopeudella 2 minuuttia tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

3

Irrota kakkupohja vuoasta ja jäähdytä leivinpaperilla peitetyn ritilän päällä.

4

Vedä leivinpaperi pois pohjasta ja leikkaa pohja puoliksi. Laita toinen pohja tarjoilulautaselle. Puhdista irtopohjavuoan reunat ja laita ne kakkupohjan ympärille tarjoilulautaselle.

5

Pese marjat tarvittaessa. Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja ota siitä sivuun 1 rkl sivuun. Sekoita muut aineet rahkan joukkoon. Kuumenna 1 rkl vettä ja sulata liivatteet sinne. Sekoita liivateseokseen 4 rkl rahkaseosta ja tämän jälkeen sekoita liivaterahka rahkatäytteeseen. Kääntele kermavaahto varovasti joukkoon.

6

Levitä puolet täytteestä alimmalle kakkupohjalle ja jaa 1/3 osa marjoista tasaisesti täytteen päälle. Laita toinen kakkupohja päälle ja paina kevyesti. Levitä vielä loput täytteestä kakun päälle ja tasoita pinta. Laita kakku jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.

7

Irrota irtopohjavuoan reuna kakun ympäriltä. Sivele säästetty kermavaahto kakun reunoille. Sekoita hillo ja kuumavesi ja koristele kakun pinta hillolla ja marjoilla. Ripottele tomusokeria kakun päälle ennen tarjoilua.

Ravintosisältö: reseptiin Marjaisa juustokakku

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 1509kJ
438kcal
970kJ
282kcal
Rasva 21g 14g
Hiilihydraatit 31g 20g
Proteiini 9.9g 6.4g