Mokkakakku

(0)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Mokkapintainen, mokkatäytteinen suklaakakku on täyteläinen täytekakku aikuiseen makuun.

12 kappaletta

Vaikeustaso 2 60 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Mokkakakku

Suklaakakkupohja:

225 g voita
2 ½ dl sokeria
4 kpl kananmunaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
1 dl kaakaojauhetta

Mokkatäyte:

1 ps Dr. Oetker Paistonkestävää Vaniljakreemiä
5 dl täysmaitoa
1 dl vahvaa kahvia

Suklaakuorrutus:

pkt Dr. Oetker Choco Fondant
2 rkl kaakaojauhetta

Valmistus

Valmistus

1

Suklaakakkupohja:

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija noin 22 cm). Esilämmitä uuni:

Lämpötia: 160°C

Kiertoilmauuni: 140°C

2

Sulata voi. Sekoita sokeri ja kananmunat tasaiseksi puuhaarukalla. Lisää joukkoon voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla.

3

Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja irroita sitten varovasti vuoasta. Anna jäähtyä kokonaan ja valmista sillä aikaa täyte.

4

Mokkatäyte:

Vaahdota vaniljakreemijauhe, maito ja kylmä kahvi paksuksi vaahdoksi kolmen minuutin ajan sähkövatkaimella. Nosta täyte jääkaappiin 20 minuutiksi tekeytymään.

5

Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen. Nosta alin levy tarjoiluvadille ja kostuta sokerivedellä. Levitä päälle reilu kolmannes mokkatäytteestä. Nosta päälle keskimmäinen kakkulevy, kostuta ja täytä. Nosta päälimmäinen kakkulevy päälle. Tasoita kakun pintaa tarvittaessa veitsellä leikaten, jotta kakku on kauniin muotoinen. Levitä loput täytteestä ohueksi kerrokseksi kakun päälle ja reunoille.

6

Suklaamassakuorrutus:

Ripottele kaakaojauhe kaulinta-alustalle ja kauli Choco Fondant sen päällä riittävän isoksi peittämään koko kakku. Nosta Choco Fondant, kaulimen avulla kakun päälle kääntäen kaakaojauheisen puolen pinnalle.

7

Tasoita pinta lastan avulla. Venytä reunat varovaisesti tasaisiksi ja painele reunat kiinni kakkuun. Leikkaa ylimääräinen kuorrute veitsellä pois. Siivilöi kakun pinnalle kaakaojauhetta. Koristele haluamallasi tavalla.

Voit sekoittaa taikinaan lisäksi pussillisen Dr. Oetker Suklaarakeita, jolloin kakusta tulee suklaisempi.

Ravintosisältö: reseptiin Mokkakakku

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 1539kJ
471kcal
1097kJ
336kcal
Rasva 19g 14g
Hiilihydraatit 44g 31g
Proteiini 5.8g 4.1g