Mustikkacharlotta

(0)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Mustikka- ja vaniljatäytteinen charlotta-kakku

noin 10 palaa

Vaikeustaso 2 40 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Mustikkacharlotta

Kakkupohja:

1 dl sokeria
2 kpl kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl Dr. Oetker Vaniljasokeria
½ dl maitoa tai sitruunakivennäisvettä kostutukseen

Täyte:

4 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
½ dl sitruunamehua
1 dl tomusokeria
1 ps Dr. Oetker Paistonkestävää Vaniljakreemiä
6 dl maitoa

Koristelu:

500 g mustikoita tai muita tuoreita marjoja
20 kpl Savoiardi keksejä

Valmistus

Valmistus

1

Kakkupohja:

Vuoraa halkaisjaltaan 20 cm kakkuvuoan pohja leivinpaperilla tai voitele vuoka. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokerit. Siivilöi sekaan vehnäjauhot mahdollisimman vähän sekoittaen. Kaada vuokaan ja paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

2

Täyte:

Laita liivatelehdet turpoamaan kylmään veteen. Vaahdota kuohukerma ja tomusokeri. Kuumenna sitruunanmehu höyryäväksi. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja sekoita kuumaan sitruunamehuun. Anna jäähtyä. Vaahdota Vaniljakreemi ja maito ilmavaksi vaahdoksi. Lisää liivateseos voimakkaasti vaahdottaen ja lopuksi kermavaahto varovasti nostellen.

3

Kokoaminen:

Vuoraa halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Nosta pohjalle kakkupohja. Kostuta kakkupohja maidolla tai sitruunavedellä. Asettele Savoiardi-keksi reunoille pystyyn. Kaada täyte kakun sisään. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

4

Poista kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Kaada mustikat tai muuta marjat kakun päälle. Voit halutessasi valmistaa päälle kiilteen (4 liivatelehteä, 1 dl vettä, 1 dl sokeria). Koristele kakku kauniilla nauhalla.

Voit käyttää koristeena myös pakastemarjoja. Koristele kakku jäisillä pakastemarjoilla ja viimeistele kiilteellä. Anna marjojen sulaa ennen tarjoilua.

Ravintosisältö: reseptiin Mustikkacharlotta

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 1395kJ
384kcal
676kJ
186kcal
Rasva 11g 5.3g
Hiilihydraatit 44g 22g
Proteiini 12g 5.7g