Omenafocaccia

(0)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Makea focaccia päällystetään omenatäytteellä.

noin 4 kappaletta

Vaikeustaso 2 40 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Omenafocaccia

Hiivataikina:

3 ½ dl maitoa
7 ¾ dl vehnäjauhoja
1 ps Dr. Oetker Kuivahiivaa
¾ dl sokeria

Päällinen: :

n. 2 kpl Omenaa (n. 300 g)
2 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
vanijaa Dr. Oetker Vaniljamyllystä

Valmistus

Valmistus

1

Lämmitä maito. Sekoita jauhot ja hiiva huolellisesti kulhossa ja lisää loput ainekset leivontakulhoon. Sekoita taikina tasaiseksi massaksi esim. Yleiskoneella taikinakoukkua käyttäen ensin lyhyesti pienimmällä teholla ja sitten korkeimmalla teholla n. 5min. Peitä taikinakulho liinalla ja siirrä taikina lämpimään kohoamaan.

2

Pese omenat ja poista siemenet esim. siemenporaa käyttäen. Siivuta omena ohuiksi siivuiksi esim. vihannesleikkuria käyttäen. Kaada sitruunamehu omenasiivujen päälle. Sekoita ranskankerma ja sokeri. Lisää seokseen vaniljamyllystä vaniljaa. Laita uuni kuumenemaan 180C (kiertoilma 160C).

3

Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla ja jaa taikina neljään osaan. Painele taikina ovaalin/suorakaiteen muotoiseksi taikinalevyksi. Siirrä taikinalevyt leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, kaksi taikinalevyä per pelti. Levitä jokaiselle taikinalevylle neljäsosa ranskankermaseosta, jättäen 1cm reunoista levittämättä. Lado seuraavaksi omenaviipaleet kullekin taikinalevylle. Siirrä tämän jälkeen lämpimään kohoamaan. Kun taikina on selvästi kohonnut, paistetaan Foccacciat uunin keskiosassa n. 25min.

Ravintosisältö: reseptiin Omenafocaccia

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 2475kJ
619kcal
720kJ
180kcal
Rasva 3g 0.9g
Hiilihydraatit 120g 35g
Proteiini 17g 4.8g