Päärynä-limejuustokakku

(0)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Kaurakekseistä ja pistaasipähkinöistä syntyy maukas pohja, päärynästä ja tuorejuustosta mainio täyte sekä limestä raikas kuorrute tähän kakkuun.

10 - 12 annosta

Vaikeustaso 2 60 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Päärynä-limejuustokakku

Pohja:

180 g kaurakeksejä
50 g pistaasipähkinöitä , suolattomia
120 g voita

Päärynäsose:

5 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä Luomu
3 kpl päärynää
2 rkl ruokosokeria
1 tl Dr. Oetker Vaniljatahnaa
½ tl Dr. Oetker Sitruuna-aromia

Tuorejuustotäyte:

1 tl Dr. Oetker Sitruuna-aromia
1 ps Dr. Oetker Sitruunan kuoriraastetta (6 g)
500 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g maustamatonta jogurttia (rasvaa 10 %)
150 g ruokosokeria
1 tl Dr. Oetker Vaniljatahnaa

Limekiille:

4 kpl Dr. Oetker Luomu Liivatelehteä
1 dl limenmehua (noin 3:n limen mehu)
n. 5 rkl ruokosokeria
Dr. Oetker Vihreää Elintarvikeväriä , noin 2-3 tippaa

Valmistus

Valmistus

1

Keksipohja:

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murusta keksit hienoksi muruksi. Rouhi pistaasit hienoksi ja sekoita keksi muruihin. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä keksimassa vuoan pohjalle ja painele tiiviiksi. Nosta jääkaappiin.

2

Päärynäsose:

Laita liivatelehdet turpoamaan kylmään veteen. Kuori ja kuutioi päärynät kattilaan. Lisää ruokosokeri, vaniljatahna ja sitruuna-aromi. Keitä hiljalleen 10-15 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Purista liivatteesta ylimääräinen neste ja sekoita liivatteet kuumaan soseeseen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

3

Tuorejuustotäyte:

Vatkaa kaikki täytteen ainekset kulhossa tasaiseksi massaksi. Lisää päärynäsose sekoittaen tasaiseksi. Kaada massa keksipohjan päälle ja tasoita. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

4

Limekiille:

Laita liivatelehdet turpoamaan kylmään veteen. Kuumenna limemehu ja ruokosokeri höyryävän kuumaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sekoita mehuun. Anna jäähtyä huoneenlämpöön ja lisää elintarvikeväriä sen verran, että väri on raikkaan vaaleanvihreä. Kaada kiille varoen vuoassa olevan juustokakun päälle. Anna kovettua jääkaapissa vähintään 30 minuutin ajan.

5

Koristelu:

Irroita kakku varoen vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele rouhituilla pistaasipähkinöillä ja tuoreilla sitruunamelissan lehdillä.

Ravintosisältö: reseptiin Päärynä-limejuustokakku

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 1201kJ
291kcal
933kJ
226kcal
Rasva 15g 12g
Hiilihydraatit 28g 22g
Proteiini 12g 9g