Passion cheesecake

(0)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Pirteät annoskokoiset hedelmäiset juustokakut. Ohjeesta voi valmistaa myös yhden ison passionhedelmäisen juustokakun.

noin 12 kappaletta

Vaikeustaso 2 100 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Passion cheesecake

Pohja:

200 g ruis digestive-keksejä
1 ps Dr. Oetker Mantelirouhetta
125 g voita (sulatettua)

Juustokreemi:

4 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
3 kpl Passion hedelmää
400 g maustamatonta tuorejuustoa (tai mascarponea)
1 ½ dl tomusokeria
2 tl Dr. Oetker Sitruuna-aromia
2 ½ dl kuohukermaa

Hyytelö:

3 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
3 kpl Passion hedelmää
2 dl Luomu appelsiinimehu
½ dl sokeria

Valmistus

Valmistus

1

Pohja

Hienonna keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella painellen. Sekoita joukkoon mantelirouhe ja sulatettu voi. Painele seos pienten kakku- tai muffinivuokien pohjalle niin, että pohja peittyy kokonaan.

2

Juustokreemi

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Halkaise passionhedelmät, kaavi hedelmäliha pois ja painele se siivilän läpi, jotta siemenet erottuvat. Vatkaa hedelmäliha, tuorejuusto, tomusokeri ja sitruuna-aromi kreemiksi.

3

Sulata liivatelehdet juoksevaksi vesihauteessa ja kaada ohuena nauhana tuorejuustokreemiin samalla vatkaten. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää se tuorejuustokreemiin varovasti käännellen. Levitä seos keksipohjien päälle ja tasoita pinnat.

4

Aseta kakut jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi.

5

Hyytelö

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Halkaise passionhedelmät, kaavi hedelmäliha pois ja painele se siivilän läpi, jotta siemenet erottuvat. Sekoita hedelmäliha appelsiinimehun ja sokerin kanssa ja lämmitä seosta kattilassa, kunnes sokeri on sulanut. Sulata liivatelehdet kuumaan mehuun ja aseta jäähtymään (noin 30 minuutiksi). Kun mehu on jäähtynyt mutta yhä juoksevaa, kaada se kakkujen päälle. Aseta kakut kylmään siksi aikaa, kunnes hyytelö on täysin hyytynyt, (noin 2 tuntia). Kakut säilyvät jääkaapissa yhdestä kahteen päivää.

Tarjoile passionjuustokakkuja pääsiäisenä ja muina kevään juhlapyhinä sekä syntymäpäivillä, rippijuhlissa tai muissa juhlatilaisuuksissa.

Ravintosisältö: reseptiin Passion cheesecake

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 1449kJ
347kcal
1469kJ
351kcal
Rasva 23g 24g
Hiilihydraatit 23g 24g
Proteiini 3.7g 3.7g