Piparminttukääretorttu

(0)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Kääretortusta saa helposti todella juhlavan tarjottavan. Esimerkiksi tämä karkkikepin muotoinen leivonnainen ilahduttaa takuuvarmasti joulujuhlien keskipisteenä.

noin 10 palaa

Vaikeustaso 2 60 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Piparminttukääretorttu

Sokeritaikina:

4 kpl kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ps Dr. Oetker Mantelijauhetta (50 g)
½ dl perunajauhoa
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta

Täyte:

1 dl Vadelmahilloa
2 dl kuohu- tai vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
2 tl Dr. Oetker Vaniljasokeria
1 tl Dr. Oetker Piparminttuaromia

Kuorrutus:

250 g Dr. Oetker Valkoista Sokerimassaa
n. 100 g Dr. Oetker Punaista Sokerimassaa

Valmistus

Valmistus

1

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahtoon. Kääntele sekaisin varovasti nostellen.

3

Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä tasaiseksi. Paista 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

4

Ripottele puhtaalle leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä pohja sokerin päälle ja poista alla ollut leivinpaperi varovasti.
Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi

5

Levitä pohjalle hillo. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä siihen tuorejuusto. Mausta sokereilla ja piparminttuaromilla. Levitä seos hillon päälle.

6

Kääri torttu napakaksi rullaksi leveämmän sivun suunasta. Käännä sauma rullan alle.

7

Leikkaa kääretortusta n. 20cm pitkä pala karkkikepin rungoksi. Palastele lopusta kääretortusta kolmion muotoisia paloja karkkikepin kaarrosta varten. Voit tarvittaessa hieman lyhentää pitkää keppiosiota, mikäli kaarros tarvitsee tilkitsemistä.

8

Levitä karkkikeppirullalle ohut kerros täytettä. Voit myös täytteellä paikata karkkikepin muotoa ja koloja. Kauli valkoinen sokerimassa tomusokeroidulla alustalla. Nosta riittävän suuri sokerimassalevy karkkikeppirullan ympärille. Siisti reunat. Kauli punaisesta sokerimassasta nauhoja ja laita ne valkoisen massan päälle.

Tämä kakkuresepti on gluteeniton. Kiinnitä erityistä huomiota välineiden ja astioiden puhtauteen leipoessasi gluteenitonta keliakiaa sairastavalle.

Ravintosisältö: reseptiin Piparminttukääretorttu

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 1224kJ
416kcal
895kJ
304kcal
Rasva 17g 12g
Hiilihydraatit 59g 43g
Proteiini 4.6g 3.4g