Pizza bianca

(0)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Trendikkäässä valkoisessa pizzassa tomaattikastike korvataan maukkaalla smetanakastikkeella.

noin 9 palaa

Vaikeustaso 1 40 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Pizza bianca

Pizzapohja:

n. 4 dl vehnäjauhoja
1 ps Dr. Oetker Kuivahiivaa
½ tl suolaa
½ tl sokeria
2 dl vettä (+42°C)

Valkoinen kastike:

1 kpl sipulia
1 kpl valkosipulin kynsi
180 g smetanaa (1 1/2 purkkia)
suolaa
jauhettua mustapippuria
nippu tuoretta persiljaa

Täytteet:

200 - 250 g pakastepinaattia
3 kpl valkosipulin kynttä
60 g smetanaa (1/2 purkkia)
suolaa
jauhettua mustapippuria
200 g kanan rintafileitä
1 tl kanamaustetta
150 - 200 g juustoa (esim. Gouda)
10 - 12 kpl kirsikkatomaattia

Valmistus

Valmistus

1

Pohja: Siivilöi jauhot kulhoon, lisää hiiva, suola, sokeri ja sekoita huolellisesti. Lisää sitten vähitellen lämmintä vettä (+42) ja sekoita puuhaarukalla kunnes taikina on yhtenäistä. Peitä muovikelmulla ja jätä lämpimään paikkaan 2 tunniksi kohoamaan. Kohotuksen jälkeen muotoile taikina palloksi jauhotetulla pöydällä ja anna nousta vielä 15 minuuttia.

2

Valkoinen kastike: Laita uuni kuumenemaan 230°C asteeseen. Kuutioi sipuli ja paista öljyssä. Purista valkosipulinkynnet valkosipulipuristimen läpi ja paista hetki. Lisää smetana, suola ja pippuri. Anna seoksen kiehahtaa ja keitä kastike kokoon. Kaada kastike kulhoon, lisää kourallinen hienonnettua persiljaa ja sekoita. Peitä kulho muovikelmulla ja anna jäähtyä.

3

Täyte: Paista pinaattia paistinpannulla ja anna ylimääräisen nesteen haihtua pois. Mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulilla. Lisää smetana ja keitä jonkin aikaa. Siirrä pinaattiseos kulhoon ja laita sivuun jäähtymään. Paista rintafileet pannulla ja lisää kanamauste. Anna jäähtyä hetken leikkuulaudalla ja leikkaa fileet kuutioiksi. Viipaloi kirsikkatomaatit.

4

Levitä leivinpaperi uunipellille ja voitele oliiviöljyllä. Muotoile taikina pellille, levitä kastike päälle, ripottele juusto tasaisesti ja lisää lopuksi muut täytteet. Paista uunin alimmalla tasolla 20-25 minuuttia kunnes pohja on saanut kauniin kullanruskean värin.

Ravintosisältö: reseptiin Pizza bianca

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 1445kJ
360kcal
747kJ
186kcal
Rasva 21g 11g
Hiilihydraatit 23g 12g
Proteiini 18g 9.1g