Prinsessakakku

(2)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Klassinen prinsessakakku on helppo valmistaa ja sopii hienoimmallekin kahvipöydälle.

noin 10 - 12 palaa

Vaikeustaso 1 60 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Prinsessakakku

Pohja:

4 kpl kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
1 tl Dr. Oetker Vaniljasokeria

Kostutus:

2 dl maitoa
2 tl Dr. Oetker Vaniljasokeria

Täyte:

1 ps Dr. Oetker Vaniljakakkumoussea
2 dl maitoa
1 dl kuohu- tai vispikermaa
2 dl mansikkahilloa

Kuorrutus ja koristelu:

1 rs Dr. Oetker Mantelimassaa
pkt Dr. Oetker Vihreä sokerimassa
Dr. Oetker Sokeriruusu

Valmistus

Valmistus

1

Vaahdota sokeri ja munat ilmavaksi vaahdoksi. Vaahto on valmis, kun siihen piirretty kuvio pysyy vaahdon pinnalla hetken. Sekoita keskenään kuivat aineet, siivilöi vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista uunissa. Kun taikina ei enää tartu tikkuun, kakku on valmis.

Kiertoilmauuni: 170°C

Asetukset: keskitasolla

Paistoaika: 30 min.

2

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Valmista täytteeksi kakkumoussea ja lisää joukkoon 1 dl vatkattua vispikermaa. Täytä kakku kakkumoussella ja mansikkahillolla. Levitä päällimmäiseksi vielä kerros kakkumoussea. Jos haluat kakun pinnasta perinteisen mallin mukaan hieman kaarevan, kasaa täytettä keskelle paksumpi kerros sekä kakun väliin että päälle. Pyöristä tarvittaessa reunoja veitsellä leikkaamalla.

3

Sekoita mantelimassa ja vihreä sokerimassa tasaiseksi massaksi. Kauli riittävän suureksi levyski, joka peittää koko kakun. Nosta levy kakun päälle kaulimen avulla. Kun päällinen on paikoillaan, voit siistiä reunat leikkaamalla ylimääräiset osat veitsellä tai kääntämällä ne kakun alle. Viimeistele koristelu Dr. Oetker Koristeruusuilla ja lehdillä sekä tomusokerilla.

Ravintosisältö: reseptiin Prinsessakakku

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 1188kJ
361kcal
1022kJ
310kcal
Rasva 8.8g 7.6g
Hiilihydraatit 47g 40g
Proteiini 5g 4.3g