Pullat

(1)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Pullien perusresepti, josta leivota monta pellillistä ihania pikkupullia, korvapuusteja tai muutaman pitkon.

noin 40 kappaletta

Vaikeustaso 2 100 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Pullat

Pullataikina:

5 dl maitoa
2 ps kuivahiivaa
1 kpl kananmuna
1 tl suolaa
1 ½ dl sokeria
3 tl kardemumma
150 g pehmeää voita
n. 14 dl vehnäjauhoja

Valmistus

Valmistus

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää sokeri, suola, kardemumma. Lisää pieni määrä jauhoja ja kuivahiiva. Vatkaa taikinaan ilmaa.

2

Lisää kananmuna ja muutama desilitra lisää jauhoja ja jatka vatkaamista. Lisää jauhoja pienissä erissä ja sekoita aina hyvin lisäysten välillä. Lisää pehmeä rasva pienissä erissä, kun taikina on jo melko paksua. Vaivaa taikinaa lopuksi vielä hyvin, ripottele pinnalle jauhoja ja anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.

3

Kaada kohonnut taikina jauhotetulle leivinalustalle ja painele siitä isoimmat ilmakuplat. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo taikina haluamasi laisiksi pulliksi. Anna kohota liinan alla noin 20-30 minuuttia ennen paistamista. Voitele kananmunalla ja koristele halutessasi raesokerilla tai koristerakeilla. Paista väljästi aseteltuina leivinpaperin päällä 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ovat saaneet kauniin värin.

Ravintosisältö: reseptiin Pullat

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 521kJ
132kcal
1173kJ
298kcal
Rasva 3.6g 8.2g
Hiilihydraatit 20g 45g
Proteiini 2.9g 6.6g