Punajuuri-suklaakakku

(0)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Leivo syksyn sato kakkuun ja käytä punajuurta taikinassa. Porkkanakakun tyylinen leivonnainen saa sopivan tumman sävyn suklaasta.

noin 14 palaa

Vaikeustaso 2 90 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Punajuuri-suklaakakku

Kakkupohja:

4 dl punajuuria raastettuna
4 dl vehnäjauhoja
3 dl fariinisokeria
3 tl Dr. Oetker Vaniljasokeria
2 ½ tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
1 ps Dr. Oetker Tummasuklaarakeita
225 g voita sulatettuna
4 kpl kananmunaa huoneenlämpöisenä

Kostutus:

n. 1 dl appelsiinimehua (vastapuristettua)

Täyte:

n. ¾ dl vadelmahilloa tai -marmeladia tai appelsinimarmeladia
400 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g pehmeää voita
3 dl tomusokeria

Täyte ja päällinen:

½ ps Dr. Oetker Suklaanmakuinen Kakunkuorrute Tumma
Dr. Oetker Black&Gold Koristerakeita

Valmistus

Valmistus

1

Pese ja kuori punajuuret. Raasta ne hienoksi raasteeksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon suklaahiput, voisula, munat ja punajuuriraaste. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä enää vatkaa, jotta taikina ei sitkisty.

2

Kaada taikina irtopohjavuokaan (halkaisija n. 24 cm). Paista kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin 55 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Älä paista liikaa, ettei kakusta tule kuiva. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

3

Leikkaa kakku kahteen osaan. Kostuta kevyesti appelsiinimehulla. Levitä kakkupohjalle kerros marmeladia tai hilloa.

4

Tee täyte. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää voi ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Levitä lastalla kuorrutusta kakun väliin ja päälle. Laita loppu kuorrutuksesta kulhoon ja tarjoa se kakun kanssa.

5

Sulata kakkukuorrute. Levitä se kakun päälle rennosti raidoiksi. Viimeistele koristerakeilla.

Ravintosisältö: reseptiin Punajuuri-suklaakakku

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 1901kJ
543kcal
1220kJ
348kcal
Rasva 26g 16g
Hiilihydraatit 53g 34g
Proteiini 6.3g 4g