Flag

Rommikakku

about 12 - 15 palaa
Keskitasoinen
80 minuuttia
Tämä kakku saa vivahteensa ruokosokerista, mantelista, rommista ja sitruunaisesta kuorrutuksesta.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pohja
225 gruokosokeria
200 gvoita
5 kplkananmunan keltuaista
2 psDr. Oetker Mantelijauhetta
150 gvehnäjauhoja
0,25 tlsuolaa
1 rklDr. Oetker Rommiaromia
2 rklvettä
5 kplkananmunan valkuaista
Kuorrutus ja koristelu
2 rklDr. Oetker Sitruuna-aromia
3 rklvettä
150 gtomusokeria
Dr. Oetker koristerakeita

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Mantelijauhetta
Picture - Dr. Oetker Rommiaromia
Picture - Dr. Oetker Sitruuna-aromia
1

Voitele rengasvuoka ja korppujauhota se. Kopauta ylimääräinen korppujauho pois. Vaahdota huoneenlämpöinen, pehmeä voi ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen voimakkaasti vaahdottaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Lisää aromi ja vesi. Sekoita tasaiseksi. Vaahdota valkuaiset puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto varovasti taikinaan. Kaada taikina tasaisesti vuokaan ja paista uunissa:

Positie rooster: Keskitasolla

Paistoaika: about 30 - 40 Minutes

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Kiertoilmauunin lämpötila: 160 °C

2

Kokeile kakun kypsyys tikulla. Kumoa hieman jäähtynyt kakku. Valmista kuorrutus sekoittamalla aineet keskenään. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai vettä, jotta kuorrutuksesta tulee pehmeää, hieman valuvaa. Kuorruta jäähtynyt kakku ja koristele heti Confetti-koristerakeilla.