Sahramikranssi

(0)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Kaunis sahramilla värjätty kranssi.

1 - 2 kappaletta

Vaikeustaso 2 120 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Sahramikranssi

Pullataikina:

25 g hiivaa
100 g voita
2 ½ dl maitoa
1 kpl kananmuna
1 dl sokeria
suolaa (ripaus)
½ g sahramia (1 pussi)
n. 8 dl vehnäjauhoja

Täyte 1:

200 g Dr. Oetker Mantelimassaa raastettuna
50 g pehmeää voita

Täyte 2:

100 g pistaasipähkinöitä hienonnettuna
1 dl sokeria
50 g pehmeää voita

Valmistus

Valmistus

1

Sulata voi kattilassa. Lisää maito ja sahrami ja lämmitä seos 37 asteiseksi. Murenna hiiva kulhoon ja kaada lämmin neste päälle. Sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää kananmuna, sokeri, suola ja suurin osa jauhoista. Vaivaa taikina käsin tai yleiskoneella. Anna kohota noin 40 minuuttia.

2

Valitse haluamasi täyte ja sekoita sen ainekset yhteen. Laita taikina jauhotetulle alustalle ja kauli siitä suorakulmainen levy. Levitä täyte levylle ja taittele se kolminkertaiseksi. Muodosta tasainen kranssi. Leikkaa vuorotellen viiltoja keskelle, oikealle ja vasemmalle.

3

Anna kranssin nousta liinan alla noin 30 minuuttia. Voitele kananmunalla ja koristele raesokerilla ja mantelilastuilla. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä liinan alla.

Ravintosisältö: reseptiin Sahramikranssi

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 11741kJ
2967kcal
1541kJ
389kcal
Rasva 143g 19g
Hiilihydraatit 320g 42g
Proteiini 58g 7.6g