Flag

Sateenkaarikeksit

about 16 kappaletta
Keskitasoinen
60 minuuttia
Nämä jännittävät ja värikkäät keksit voi hyvin leipoa yhdessä lasten kanssa.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Keksit
200 gpehmeää voita
1,25 dlsokeria
1 tlDr. Oetker Vanilja-aromia
5 dlvehnäjauhoja
Dr. Oetker Geelivärejä
1 kplkananmunan valkuaista
Dr. Oetker Neon -koristerakeita

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Vanilja-aromia
Picture - Dr. Oetker Neon -koristerakeita
1

Laita leivinpaperit kahdelle uunipellille. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon vanilja-aromi. Lisää jauhot taikinaan ja vaivaa käsin kunnes taikina on tasaista. Laita taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa neljään osaan. Värjää osat eri väreillä ja vaivaa taikina tasaisen väriseksi. Väriä tarvitsee aika paljon ja taikina on hieman tarttuvaa.

2

Ripottele hieman jauhoja työtasolle ja kauli taikinapalat ohuiksi, noin 20x24 cm levyiksi. Sivele levyjä kevyesti vedellä ja aseta eriväriset levyt päällekkäin. Paina hieman, jotta ne tarttuvat toisiinsa. Kauli taikina kevyesti yhteen ja rullaa se aloittaen lyhyestä sivusta. Taikina saattaa hieman halkeilla rullauksen aikana. Kun rulla on valmis, rullaa taikinaa pöytää vasten, jotta sen pinta tasoittuu. Kääri taikina muovikelmuun ja laita se jääkaappiin 30 minuutiksi.

3

Kuumenna uuni 180° C tasalämmölle (160 ° C kiertoilmalle). Voitele koko rulla kananmunan valkuaisella. Sekoita yhdelle lautaselle erivärisiä koristerakeita ja ripottele rullan päälle.

4

Leikkaa rulla 16 viipaleeksi ja laita pellille. Paista 12-14 minuuttia kunnes keksit ovat vaalean kultaisia. Anna keksien jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua.