Savulohikakku

(0)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Voileipäkakku täydentää juhlavankin kahvipöydän

noin 8 - 10 annosta

Vaikeustaso 2 60 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Savulohikakku

100 g Hapankorppuja
50 g Dr. Oetker Hasselpähkinärouhetta
75 - 100 g voita
2 rkl kalalientä

Täyte:

4 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
2 rkl vettä
2 dl kuohukermaa
200 g ruohosipulituorejuustoa
200 g sulatejuustoa
200 g lämminsavustettua lohta
½ dl ruohosipulisilppua
1 tl Dr. Oetker Sitruuna-aromia plus sitruunapippuria ripaus.

Koristeluun:

150 g katkarapuja valutettuna
½ kpl paprikaa
½ kpl Maustekurkkua
tilliä
Dr. Oetker Mantelilastuja

Valmistus

Valmistus

1

Murenna hapankorput. Sekoita muruihin pähkinärouhe, sulatettu voi ja kalaleimi. Levitä muruseos leivinpaperilla vuoratun kakkuvuoan pohjalle.

2

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.Vaahdota kuohukerma, lisää joukkoon ruohosipulituorejuusto, sulatejuusto, ruodoton ja nahaton lämminsavulohi, ruohosipuli, sitruuna- tai limepippuri ja sitruuna-aromi.Jauha tasaiseksi sauvasekoittimella tai sähkövatkaimella.Kiehauta vesi ja liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon.Sekoita tasaiseksi ja kaada täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

3

koristelu:

Koristele katkaravuilla, pieneksi kuutioiduilla paprika- ja kurkkukuutioilla sekä tuoreilla yrteillä.Ripottele reunoille kuumassa pannussa paahdettuja mantelilastuja.

Ravintosisältö: reseptiin Savulohikakku

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 891kJ
238kcal
907kJ
242kcal
Rasva 19g 20g
Hiilihydraatit 5.4g 5.5g
Proteiini 9.7g 9.9g