Flag

Sima kuivahiivasta

about 5 litraa
Helppo
30 minuuttia
Perinteinen sima onnistuu myös kuivahiivasta. Muista valmistaa vappusima ajoissa.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Ainekset
4 lvettä
2 kplsitruunaa
250 gfariinisokeria
250 gsokeria
1 tlkuivahiivaa (vajaa)
Lisäksi
about 1 dlsokeria (jokaiseen pulloon hieman)
50 grusinoita (muutamia per pullo)

Näytä tuotteet

1

Pese sitruunat huolellisesti ennen käyttöä. Ota kuoriosa irti, varo ettei valkoista osaa tule mukaan. Purista sitruunoista mehu.

2

Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Lisää loput vedestä sekä sitruunamehu joukkoon. Anna jäähtyä kädenlämpöistä hieman kuumemmaksi. Liuota hiiva kuumahkoon nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 päivä. Pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon hieman sokeria ja muutama rusina.

3

Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Säilytä sima jääkaapissa. Sima säilyy noin viikon.