Sininen Marenkikakku

(1)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Yksinkertainen ja helppo resepti näyttävälle, herkulliselle marenkikakulle. Marengin voi paistaa etukäteen. Täytä kakku kuitenkin vasta juuri ennen tarjoilua, niin marengin rapeus säilyy.  

noin 8 annosta

Vaikeustaso 1 120 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Sininen Marenkikakku

Marenkipohja:

7 kpl kananmunan valkuaista
4 ½ dl taloussokeria
Dr. Oetker Vaniljatanko
tuubi Dr. Oetker Geelivärejä , sininen

Täyte:

5 dl kuohu- tai vispikermaa
Dr. Oetker Vaniljasokeria maun mukaan
300 g mustikoita tuoreita tai pakaste
2 kpl banaania
Dr. Oetker Superhero -koristerakeita

Valmistus

Valmistus

1

Marenkipohjat:

Kuumenna uuni 100 asteiseksi. Kuumenna kattilassa vettä vesihaudetta varten. Laita valkuaiset, sokeri ja vaniljansiemenet kattilan päälle sopivaan metallikulhoon.

2

Aseta kulho kattilan päälle. Vatkaa seosta noin 5 minuuttia käsin, kunnes sokeri on liuennut.

3

Nosta kulho vesihauteesta ja vaahdota seosta sähkövatkaimella noin 7 minuutin ajan kunnes marenki on vahvaa ja kiiltävää. Lisää geeliväriä tipoittain, kunnes väri on sopiva.

4

Nostele marenki pursotuspussiin. Pursota marengista kahden leivinpaperin päälle 5 kpl halkaisijaltaan 15 cm pyöreitä levyjä. Jos marenkia jää yli, pursota siitä koristeita.

5

Paista uunissa noin 70 minuuttia, kunnes marengit ovat kovettuneet. Anna jäähtyä.

6

Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi. Mausta halutessasi vaniljasokerilla. Viipaloi banaani. Täytä kakku asettamalla kerroksittain marenkilevy, kermaa, banaania ja mustikoita. Koristele Superhero-koristerakeilla ja mustikoilla.

Ravintosisältö: reseptiin Sininen Marenkikakku

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 1908kJ
464kcal
894kJ
217kcal
Rasva 22g 10g
Hiilihydraatit 58g 27g
Proteiini 4g 1.9g