Sitruunakääretorttu ja lakritsimoussetäyte

(0)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Lakritsimoussella täytetty kääretorttu.

10 - 15 palaa

Vaikeustaso 2 40 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Sitruunakääretorttu ja lakritsimoussetäyte

Pohja:

3 kpl kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl perunajauhoa
1 ps Dr. Oetker Sitruunan kuoriraastetta
1 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta

Täyte:

1 ps Dr. Oetker Vaniljakakkumoussea
2 ¼ dl maitoa
1 rkl Dr. Oetker Lakritsiuutetta

Valmistus

Valmistus

1

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Vaahdota kananmunat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sitruunankuoriraaste. Sekoita leivinjauhe perunajauhoon ja kääntele varovasti taikinaan.

2

Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Jätä muutama senttimetri tyhjää joka reunaan. Paista 4-5 minuuttia uunin keskitasolla. Vahdi paistumista, jotta pohja ei paistu liikaa.

3

Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota paistopaperi varovasti, kostuta tarvittaessa paperia jotta se irtoaa rikkomatta pohjaa. Anna jäähtyä liinalla peitettynä.

4

Täyte: Vaahdota maito, kakkumousse ja lakritsiuute ilmavaksi vaahdoksi (noin 3 minuuttia). Levitä mousse kakkulevylle, jätä toiselle pitkälle sivulle muutama senttimetri tyhjää. Rullaa paperin avulla tyhjää reunaa kohti ja rullaa lopuksi paperi napakasti rullan ympärille ja anna vetäytyä tunti ennen tarjoilua.

Ravintosisältö: reseptiin Sitruunakääretorttu ja lakritsimoussetäyte

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 303kJ
127kcal
685kJ
287kcal
Rasva 1.6g 3.6g
Hiilihydraatit 17g 37g
Proteiini 1.8g 4.1g