Sitruunamarenkipikkuleivät

(0)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Suussasulavat ja näyttävät pikkuleivät juhliin.

noin 30 kappaletta

Vaikeustaso 3 80 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Sitruunamarenkipikkuleivät

Murotaikina:

100 g voita
½ dl sokeria
1 kpl kananmunan keltuainen
½ tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
½ - 1 tl vanijaa Dr. Oetker Vaniljamyllystä

Marenki:

2 kpl kananmunan valkuaista
suolaa
1,20 dl taloussokeria (100 g)
tuubi Dr. Oetker Geelivärejä , keltainen

Täyte:

n. 100 g sitruunatahnaa (lemon curd)

Valmistus

Valmistus

1

Erottele kahden kananmunan valkuiset ja keltuaiset. Valkuaisiin ei saa jäädä lainkaan keltuaista. Ota keltuaiset kahteen eri astiaan, toinen tarvitaan muropikkuleipiin.

2

Marengit

Vaahdota valkuaiset ja suola kuivassa puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vaahdottaen kovaan valkuaisvaahtoon. Jatka vaahdottamista muutama minuutti vielä, kun kaikki sokeri on lisätty.

3

Laita pursotuspussiin tähtitylla. Piirrä geelivärillä muutama raita pursotuspussin sisäpinnalle. Valitse väri täytteen mukaan. Täytä pussi marenkivaahdolla varovasti. Pursota leivinpaperille pikkuleipien kokoisia pieniä marenkeja.

4

Paista marenkeja noin 60-80 asteisessa uunissa 1,5 – 2 tuntia kunnes ne ovat täysin kuivia. Jos marengit alkavat tummua, alenna lämpötilaa. Käytä mahdollisuuksien mukaan kiertoilmaa tai avaa uunin luukkua aika-ajoin kuivumisen nopeuttamiseksi. Kun marengit ovat sisältäkin rapeita siirrä ne jäähtymään ja aseta uuni 180 asteen lämpöön.

5

Valmista murotaikina marenkien ollessa uunissa. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keltuainen voimakkaasti vaahdottaen.

6

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilja ensin keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita taikina varoen tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.

7

Pyöritä taikinasta pieniä palloja, joiden halkaisija on noin 1,5 cm. Laita pallot uunipellille leivinpaperin päälle väljästi ja paineja jokainen noin 0,5 cm paksuiseksi lantiksi sormin. Paista 180 asteisen uunin ylätasolla noin 10 minuuttia kunnes pikkuleivät ovat saaneet hieman väriä. Anna pikkuleipien jäähtyä täysin ennen täyttämistä.

8

Täytä pikkuleivät vasta juuri ennen tarjoilua. Laita sitruunatahnaa tai muuta hilloa jokaisen keksin alapinnalle noin 1/3 – ½ tl ja paina päälle samankokoinen marenki. Säilytä tarvittaessa suljetussa rasiassa huoneenlämmössä tai hieman viileämmässä, ei kuitenkaan jääkaapissa.

Ravintosisältö: reseptiin Sitruunamarenkipikkuleivät

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 263kJ
63kcal
1340kJ
320kcal
Rasva 2.9g 15g
Hiilihydraatit 12g 59g
Proteiini 0.8g 4.3g