Suklaa- ja sokerikuorrutteiset donitsit

(2)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Uunissa paistettavat donitsit valmistuvat helposti ja nopeasti donitsipellillä.

12 kappaletta

Vaikeustaso 1 30 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Suklaa- ja sokerikuorrutteiset donitsit

Taikina:

3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
1 ps Dr. Oetker Appelsiinin kuoriraastetta
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa
1 kpl kananmuna
1 ½ dl kevytmaitoa
25 g voita sulatettuna

Koristelu:

50 g voita sulatettuna
1 ps Dr. Oetker Suklaanmakuinen Kakunkuorrute Tumma tai Valkoinen
tuubi Dr. Oetker Vaaleanpunaista Sokerikuorrutetta
Dr. Oetker Pakkaskuivattua Mansikkaa tai Vadelmaa
Dr. Oetker koristerakeita

Valmistus

Valmistus

1

Esivalmistelut:

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele 12 donitsin pinnoitettu donitsipelti voilla.

2

Taikina:

Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet. Sekoita toisessa kulhossa muna, maito ja voisula. Siivilöi jauhoseos maitoseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi. Pursota tai lusikoi seos donitsipellille.

3

Paista donitseja uunin keskitasolla n. 8 minuuttia. Voitele kuumat donitsit kevyesti molemmin puolin voisulalla.

4

Koritelu:

Valitse kuorrutteeksi Choco cover tai sokerikuorrute. Sulata Choco cover -kuorrute. Kaada pieneen kulhoon ja kasta donitsit toiselta puoleltaan suklaaseen. Tee halutessasi raitoja eri värisellä suklaalla. Tai tyhjennä sokerikuorrute pieneen kulhoon tuubista. Lämmitä hetki mikroaaltouunissa, kunnes kuorrute on notkeaa. Kasta donitsit toiselta puoleltaan kuorrutteessa. Koristele heti koristerakeilla tai marjakoristeella.

Ravintosisältö: reseptiin Suklaa- ja sokerikuorrutteiset donitsit

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 927kJ
248kcal
1366kJ
365kcal
Rasva 9.5g 14g
Hiilihydraatit 32g 47g
Proteiini 3.3g 4.8g