Suklaapullat

(1)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Pullien sisältä paljastuu suklaahippuja.

noin 30 kappaletta

Vaikeustaso 2 60 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Suklaapullat

Suklaapullat:

5 dl maitoa
2 ps Dr. Oetker Kuivahiivaa
1 kpl kananmuna
1 tl suolaa
1 ½ dl sokeria
3 tl kardemummaa
150 g pehmeää voita
n. 14 dl vehnäjauhoja
1 ps Dr. Oetker Tummasuklaarakeita

Valmistus

Valmistus

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää sokeri, suola, kardemumma. Lisää pieni määrä jauhoja ja kuivahiiva. Vatkaa taikinaan ilmaa. Lisää kananmuna ja muutama desilitra lisää jauhoja ja jatka vatkaamista.

2

Lisää jauhoja pienissä erissä ja sekoita aina hyvin lisäysten välillä. Lisää pehmeä rasva pienissä erissä, kun taikina on jo melko paksua. Vaivaa taikinaa lopuksi vielä hyvin, ripottele pinnalle jauhoja ja anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.

3

Kaada kohonnut taikina jauhotetulle leivinalustalle ja painele siitä isoimmat ilmakuplat. Kaada suklaapalat taikinan päälle ja vaivaa taikinaa niin ,että saat suklaat tasaisesti taikinaan. Jaa taikina 30 osaan ja pyöritä osat pyöreiksi pulliksi. Nostele väljästi leivinpaperin päälle uunipellille.

4

Anna kohota liinan alla noin 20-30 minuuttia ennen paistamista. Voitele kananmunalla ja paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ovat saaneet kauniin värin.

Ravintosisältö: reseptiin Suklaapullat

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 765kJ
201kcal
1225kJ
321kcal
Rasva 5.8g 9.3g
Hiilihydraatit 29g 46g
Proteiini 4.3g 6.9g