Suklainen marja-mascarponetorttu

(0)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Uunipellillinen herkullista, suklaista levykakkua, jolla runsaasti marjoja.  

noin 24 palaa

Vaikeustaso 2 60 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Suklainen marja-mascarponetorttu

Murotaikina:

4 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kpl kananmuna
1 hyppysellinen suolaa

Mascarpone-vaahto:

150 g tummaa suklaata
750 g Mascarponejuustoa
2 - 3 rkl sokeria

Marjatäyte:

1250 g tuoreita marjoja , esim. mansikoita, vadelmia, mustikoita ja herukoita
2 ps Dr. Oetker Vegegeliä
5 dl mehua laimennettuna (esim. mustaherukka)
sokeria

Valmistus

Valmistus

1

Murotaikina:

Sekoita kaakao ja leivinjauhe jauhoihin. Lisää loput ainekset ja sekoita taikina tasaiseksi käsin tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Kauli taikina voidellun leivinpaperinpäälle uunipellille (30 x 40 cm). Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

2

Mascarpone-vaahto:

Sulata tummasuklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Sekoita puolet mascarponesta vatkauskulhossa kermaisen pehmeäksi. Lisää sulanut suklaa ja sekoita tasaiseksi massaksi.

3

Vaahdota loput mascarponesta sokerin kanssa ilmavaksi. Lisää suklaaseos vatkaten kunnes täyte on ilmavaa ja tasaista. Levitä täyte tasaisesti jäähtyneelle pohjalle.

4

Marjatäyte:

Puhdista marjat ja pilko niitä tarvittaessa pienemmiksi. Asettele marjat tasaisesti mascarpone-suklaavaahdon päälle.

5

Kiille:

Sekoita vegegel marjamehuun kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi. Levitä kiille lusikan tai sudin avulla marjojen päälle.

6

Anna kakun jähmettyä vähintään kahden tunnin ajan jääkaapissa ennen tarjoilua. Leikkaa kakku annospaloiksi tai tarjoile sellaisenaan.

Ravintosisältö: reseptiin Suklainen marja-mascarponetorttu

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 1372kJ
341kcal
994kJ
247kcal
Rasva 22g 16g
Hiilihydraatit 22g 16g
Proteiini 3.8g 2.8g