Toffeinen raparperikakku

(0)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Täyteläinen mansikkaherkku.

noin 10 palaa

Vaikeustaso 1 60 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Toffeinen raparperikakku

n. 3 - 4 dl kondensoitua maitoa (yksi purkki)

Täyte:

2 kpl Raparperinvartta
1 rkl vettä
½ dl tummaa siirappia
Kanelia
100 g mansikkaa

Pohja:

n. 12 kpl Savoiardi keksejä
1 ½ dl mehua (esim. mansikka)

Täyte:

2 dl kuohu- tai vispikermaa
200 g maitorahkaa
vanijaa Dr. Oetker Vaniljamyllystä
3 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
sokeria tarvittaessa
vettä

Pinnalle:

suklaakeksi (murusina)
n. 100 - 150 g mansikkaa

Valmistus

Valmistus

1

Aloita keittämällä kondensoitu maito. Laita säilykepurkki avaamattomana kattilaan ja kaada päälle vettä sen verran, että purkki peittyy. Keitä miedolla lämmöllä noin kolme tuntia. Lisää tarvittaessa vettä keittämisen aikana.

2

Leikkaa huuhdellut raparperinvarret ohuiksi viipaleiksi. Laita ne kattilaan yhdessä veden ja siirapin kanssa, lisää joukkoon ripaus kanelia. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan, kunnes raparperit pehmenevät. Jäähdytä.

Poista halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoasta pohja. Laita pelkät vuoan reunat suoraan tarjoiluvadille. Asettele vadille savoiardikeksit. Kostuta.

3

Pilko täytteen mansikat paloiksi. Levitä kostutettujen keksien päälle raparperiseos ja mansikat. Kaada päälle jäähtynyt toffee.

4

Liota liivatelehdet runsaassa vedessä pehmeiksi. Purista kevyesti enin vesi pois ja laita liivatteet pienessä astiassa mikroon. Kuumenna kunnes liivatteet ovat liuenneet. Sekoita liivatteet rahkaan. Mausta vaniljalla.

5

Vaahdota vispikerma ja lisää varovasti sekoittaen rahkaseokseen. Lisää sokeria tarvittaessa. Huomioi, että muu täyte on erittäin makeaa. Levitä vaahto muun täytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta jääkaappiin peitettynä vähintään neljäksi tunniksi.

6

Pyöräytä leivonnainen veitsellä irti vuoan reunoja pitkin, poista vuoan reunat. Koristele murustetuilla suklaakekseillä ja tuoreilla mansikoilla.

Varaa aikaa kondensoidun maidon keittämiseen!

Ravintosisältö: reseptiin Toffeinen raparperikakku

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 735kJ
169kcal
403kJ
93kcal
Rasva 8.2g 4.5g
Hiilihydraatit 18g 9.7g
Proteiini 1.7g 1g