Tonton kakku

(0)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Tonton eli maidoton, jauhoton suklaakakku ilman lisättyä sokeria sopii moneen ruokavalioon. Se ei ole niin makea kuin perinteinen suklaakakku, joten se sopii klassikkokakkuja karttavalle herkuttelijalle.

noin 8 palaa

Vaikeustaso 2 60 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Tonton kakku

Kakkupohja:

15 kpl kivettömiä taateleita
1 kpl banaani (iso ja kypsä)
3 kpl kananmunaa huoneenlämpöisenä
4 rkl kookosöljyä
3 rkl espressoa
1 ½ ps Dr. Oetker Mantelijauhetta (75 g)
1 dl kaakaojauhetta
1 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta

Kuorrutus:

1 prk kookoskermaa
1 rkl kaakaojauhetta
vanijaa Dr. Oetker Vaniljamyllystä
1 ps Dr. Oetker Kokonaisia kuorittuja manteleita

Valmistus

Valmistus

1

Soseuta taatelit tehosekoittimella. Lisää joukkoon banaani, munat, kookosöljy ja espresso. Jatka soseuttamista, kunnes taikina on tasaista. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 18 cm).

2

Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä.

3

Vatkaa jääkaappikylmä kookoskerma vaahdoksi. Mausta kaakaojauheella ja vaniljalla. Makeuta halutessasi stevialla. Paahda manteleita hetki kuumalla, kuivalla paistinpannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Tarjoa kakku manteleiden ja kookoskerman kanssa. Laita kakun kanssa tarjolle halutessasi myös marjoja, kuten mustikoita tai vadelmia.

Ravintosisältö: reseptiin Tonton kakku

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 966kJ
358kcal
1042kJ
386kcal
Rasva 19g 21g
Hiilihydraatit 12g 13g
Proteiini 5.4g 5.9g