Vadelma-mantelipiiras

(1)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Vadelmainen mantelipiiras resepti.

15 palaa

Vaikeustaso 2 80 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Vadelma-mantelipiiras

Dr. Oetker Vaniljamyllyä
100 g tomusokeria
200 g vehnäjauhoja
125 g voita
2 kpl kananmunan keltuaista

Täyte:

250 g vadelmia tuoreita tai pakastettuja
200 g Dr. Oetker Mantelimassaa
200 g sokeria
4 kpl kananmunan valkuaista

Valmistus

Valmistus

1

Sekoita jauhettu vanilja, tomusokeri ja vehnäjauhot. Lisää kuutioitu kylmä voi. Nypi taikina sormin tasarakenteiseksi. Lisää keltuaiset ja vaivaa taikina tasaiseksi. Ota 1/3 taikinasta talteen ja painele loput taikinasta piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Kiertoilmauuni: 170°C

Asetukset: keskitasolla

Paistoaika: n. 35 - 40 min.

2

Levitä vadelmat tasaisesti pohjan päälle. Murenna marsipaani kulhoon. Lisää valkuaiset ja sokeri. Vaivaa massa tasaiseksi ja levitä se tasaisesti vadelmien päälle niin että ne peittyvät. Kauli loput taikinasta ja tee taikinapyörällä kapeita nauhoja. Asettele nauhat ruudukoksi piiraan päälle.

3

Paista piirasta 35-40 minuuttia uunin keskitasolla kunnes piiras on kauniin kullanruskea. Tarjoa jäähtynyt torttu vaahdotetun kerman kera.

Ravintosisältö: reseptiin Vadelma-mantelipiiras

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 1151kJ
276kcal
1340kJ
321kcal
Rasva 12g 14g
Hiilihydraatit 35g 41g
Proteiini 4.5g 5.3g