Flag

Vadelma-mantelipiiras

15 palaa
Keskitasoinen
80 minuuttia
Vadelmainen mantelipiiras resepti.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Ainekset
100 gtomusokeria
200 gvehnäjauhoja
125 gvoita
2 kplkananmunan keltuaista
Täyte
250 gvadelmia tuoreita tai pakastettuja
200 gDr. Oetker Mantelimassaa
200 gsokeria
4 kplkananmunan valkuaista

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Mantelimassaa
1

Kuumenna uuni 170 asteeseen. Sekoita tomusokeri ja vehnäjauhot. Lisää kuutioitu kylmä voi. Nypi taikina sormin tasarakenteiseksi. Lisää keltuaiset ja vaivaa taikina tasaiseksi. Ota 1/3 taikinasta talteen ja painele loput taikinasta piirasvuoan pohjalle ja reunoille. 

2

Levitä vadelmat tasaisesti pohjan päälle. Murenna marsipaani kulhoon. Lisää valkuaiset ja sokeri. Vaivaa massa tasaiseksi ja levitä se tasaisesti vadelmien päälle niin että ne peittyvät. Kauli loput taikinasta ja tee taikinapyörällä kapeita nauhoja. Asettele nauhat ruudukoksi piiraan päälle.

3

Paista piirasta 35-40 minuuttia uunin keskitasolla kunnes piiras on kauniin kullanruskea. Tarjoa jäähtynyt torttu vaahdotetun kerman kera.