Flag

Vadelma-suklaakakku

about 12 palaa
Keskitasoinen
80 minuuttia
Perinteinen suklaakakku on juhlapöydän klassikko. Raikas vadelma on hyvä makupari täyteläiselle suklaalle.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Kakkupohja
225 gvoita
2,5 dlsokeria
4 kplkananmunaa
2,5 dlvehnäjauhoja
2 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
2 tlkaakaojauhetta
Kostutus
1 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
1,5 dlmaitoa
Suklaatäyte
ploDr. Oetker Suklaakastiketta
Vadelmamoussetäyte
1 kplkananmunan valkuaista (n. 30 g)
0,5 dlsokeria
150 gvadelmia
1 rklmaissitärkkelystä
1 rklvesi
0,75 dlvispikermaa
2 kplDr. Oetker Liivatelehteä
1,5 rklkuumaa vettä
Kuorrutus ja koristelu
1 dlvispikermaa
125 gDr. Oetker Chocolate chips dark
Dr. Oetker Soft Golden Pearls-koristerakeita
vadelmia
viikunoita

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Liivatelehteä
1

Kuumenna uuni 180°C asteeseen (kiertoilma 160 astetta). Voitele irtopohjavuoka (halkaisijaltaan 24 cm) ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Sulata voi. Sekoita sokeri ja kananmunat tasaiseksi puuhaarukalla. Lisää joukkoon voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Paista uunin keskitasolla 30 min. Jäähdytä pohja.

2

Kuumenna vadelmat kattilassa ja paseeraa siemenet pois tiheän siivilän läpi. Kuumenna vadelmasose kattilassa uudelleen ja sekoita joukkoon maissitärkkelysjauhot ja 1 rkl vettä. Keitä pari minuuttia kunnes seos paksunee. Ota sitten kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä.

3

Vatkaa valkuaista ja sokeria lämmönkestävässä kulhossa vesihauteen päällä. Katso että vesi ei osu kulhon pohjaan. Vatkaa seosta ensin käsivatkaimella niin kauan kunnes sokeri sulaa se seos on lämmennyt. Ota sitten pois levyltä ja vatkaa sähkövatkaimella 5-10 minuuttia kunnes marenki on jämäkkää ja kiiltävää.

4

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Kuumenna 1 rkl vettä mikrossa ja liota liivatelehdet joukkoon. Sekoita liivateseos vadelmaseokseen. Lisää sitten vadelmasose ja kermavaahto marengin joukkoon varovasti käännellen.


Pursota suklaakastike kattilaan ja keitä paksummaksi miedolla lämmöllä. Anna suklaakastikkeen jäähtyä. 

5

Halkaise jäähtynyt kakku kahteen kerrokseen. Kostuta kakku vaniljamaidolla. Levitä suklaakastiketta toisen pohjan päälle. Levitä sitten vadelmamoussetäyte ja laita toinen kakkupohja päälle. Kuumenna kerma kattilassa ja lisää joukkoon suklaa. Sekoita kunnes seos on tasaista. Jos kuorrute tuntuu liian löysältä, anna sen jäähtyä hetki. Kaada suklaakuorrute kakun keskelle, levitä kakkulastalla tai veitsellä ja anna kuorrutteen valua kakun sivuille. Koristele tuoreilla vadelmilla, viikunoilla ja koristerakeilla.