Vaniljasydänpullat

(0)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Leivo pullat kauniiksi ruusukkeiksi ja täytä ne vaniljakreemillä ja vadelmahillolla. Juhlavat pikkupullat valloittavat sydämiä.

noin 40 annosta

Vaikeustaso 2 60 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Vaniljasydänpullat

Pullataikina:

5 dl maitoa
2 ps Dr. Oetker Kuivahiivaa
1 kpl kananmuna
1 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
125 g pehmeää voita
n. 15 dl vehnäjauhoja

Täyte:

1 ps Dr. Oetker Paistonkestävää Vaniljakreemiä
4 dl maitoa
1 dl Vadelmahilloa
1 kpl kananmuna voiteluun

Valmistus

Valmistus

1

Pullataikina:

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Lisää kuivahiiva, suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna.

2

Lisää jauhot pienissä määrissä aluksi voimakkaasti vatkaten ja lopuksi vaivaten tasaisesti. Lisää pehmeä voi loppuvaiheessa pieninä kuutioina. Taikina on valmis kun se irtoaa käsistä ja kulhon reunasta.

3

Anna kohota liinan alla vedottomassa ja lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Valmista vaniljakreemi pakkauksen ohjeen mukaisesti maitoon ja nosta jääkaappiin tekeytymään.

4

Vaivaa taikina pöydällä. Käytä apuna jauhoja. Jaa taikina noin 40 palaan ja kauli jokainen halkaisijaltaan 15 cm pyöreäksi levyksi. Leikkaa veitsellä neljä viiltoa tasaisin välein reunoilta keskelle päin, niin että palat jäävät yhteen.

5

Nosta 1 rkl vaniljakreemiä ja hieman vadelmahilloa keskelle. Voitele reuna kananmunalla. Nostele jokainen taikina neljännes täytteen ympärille, jolloin pullasta muodostuu ruusuke.

6

Nostele pullat väljästi leivinpaperin päälle uunipellille ja anna kohota liinan alla. Voitele kohonneet pullat kananmunalla. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla kauniin ruskeaksi. Ripottele jäähtyneille pullille tomusokeria.

Ravintosisältö: reseptiin Vaniljasydänpullat

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 594kJ
163kcal
948kJ
260kcal
Rasva 3.5g 5.6g
Hiilihydraatit 24g 39g
Proteiini 3.8g 6.1g