Churrot eli espanjalaiset munkkitangot

Valmista churroja ja kuumaa kaakaota sateisena syyspäivänä tai kylmänä talvipäivänä.

20 - 30 kappaletta

Vaikeustaso 3 100 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Churrot eli espanjalaiset munkkitangot

Taikina:

1 ½ dl vettä
50 g voita
½ tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
½ tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
1 dl sokeria
2 rkl Dr. Oetker Luontaista Vaniljasokeria
2 kpl kananmunaa

Paistamiseen:

1 - 2 l öljyä esim. rypsi- tai auringonkukkaöljyä

Pinnalle:

1 ½ dl tomusokeria
vaniljaa Dr. Oetker Vaniljamyllystä

Valmistus

Valmistus

1

Kuumenna vesi, voi ja suola kiehuvaksi kattilassa. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita hyvin, kunnes taikinasta tulee pallomainen ja se irtoaa kattilasta.

2

Kaada taikina kulhoon. Lisää sokeri ja vaniljasokeri ja vatkaa joukkoon munat yksi kerrallaan sähkövatkaimella. Taikinan tulee olla kiinteää, sileää ja kovaa. Kaada taikina pursottimeen, jossa on tähtikärki.

3

Täytä suuri kattila puolilleen öljyä ja kuumenna öljy 180-asteiseksi. Voit myös käyttää rasvakeitintä, jossa on tuoretta, puhdasta öljyä. Pursota taikinasta 15–20 cm:n tankoja suoraan öljyyn. Katkaise tangot veitsellä tai saksilla. Paista muutama tanko kerrallaan 4–5 minuutin ajan, kunnes ne ovat kullanvärisiä ja rapeita.

Varo, ettei öljy kuumene liikaa. Tangot jäävät silloin raaoiksi sisältä, vaikka ne olisivat ruskeita pinnalta. Ota tangot kattilasta reikäkauhalla ja aseta talouspaperin päälle valumaan.

4

Ripottele pinnalle tomusokeria ja jauha päälle vaniljaa.

Vinkkejä:

Taikinan voi hyvin valmistaa etukäteen, kaataa pursottimeen ja säilyttää jääkaapissa paistamiseen asti.

Ravintosisältö: reseptiin Churrot eli espanjalaiset munkkitangot

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 2137kJ
527kcal
3120kJ
770kcal
Rasva 53g 77g
Hiilihydraatit 10g 15g
Proteiini 1g 1.4g