Helppo omenapiirakka

Tämä omenan ja vaniljanmakuinen piirakka on helppo valmistaa. Vaniljakreemi tekee siitä mehevän eikä erillistä vaniljakastiketta tarvita

noin 10 palaa

Vaikeustaso 1 60 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Helppo omenapiirakka

Murotaikina:

100 g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 kpl kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
1 tl Dr. Oetker Vaniljasokeria

Täyte:

1 ps Dr. Oetker Paistonkestävää Vaniljakreemiä
4 dl maitoa
2 - 3 kpl Omenaa
sokeria
vanijaa Dr. Oetker Vaniljamyllystä

Valmistus

Valmistus

1

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa muna voimakkaasti vatkaten sekaan. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

2

Voitele piirakkavuoka (halkaisija 24-26 cm) ja levitä murotaikina ohuelti piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

3

Sekoita Paistonkestävä Vaniljakreemi ja maito vispilällä sekaisin 1 minuutin ajan. Leikkaa omenat viipaleiksi.

4

Levitä Vaniljakreemi piirakkapohjan päälle ja asettele omenat vaniljakreemin päälle limittäin. Aloita täyttäminen reunoilta ja etene kohti keskustaa. Paista 200-asteisen uunin alaosassa 25-40 min.

5

Ripottele kuuman piirakan päälle hieman sokeria ja kierrä vaniljaa Vaniljamyllystä, jotta piirakka saa kauniin pinnan.

Voit käyttää piirakassa myös valmismurotaikinaa.

Ravintosisältö: reseptiin Helppo omenapiirakka

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 952kJ
259kcal
584kJ
159kcal
Rasva 9.6g 5.9g
Hiilihydraatit 31g 19g
Proteiini 4.2g 2.5g