Luumu-mantelipiiras

Mantelimassasta syntyy mehevä täyte piirakkaan yhdessä hedelmien kanssa. Tässä ohjeessa on luumuja, mutta voit vaihtaa ne vaikka vadelmiin tai omeniin.

10 - 12 palaa

Vaikeustaso 2 60 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Luumu-mantelipiiras

Murotaikina:

150 g voita
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta

Täyte:

200 g Dr. Oetker Mantelimassaa
2 kpl kananmunaa
1 tl vanijaa Dr. Oetker Vaniljamyllystä
4 - 5 kpl luumuja

Valmistus

Valmistus

1

Sulata voi ja sokeri kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita jauhot ja leivinjauhe voisulaan. Kaada taikina piirakkavuokaan ja painele vuoan pohjalle ja reunoille ennen kuin taikina jäähtyy.

2

Raasta mantelimassa karkeaksi raasteeksi. Jos mantelimassa on hyvin pehmeää, sen voi murentaa käsin pienemmiksi paloiksi. Vatkaa mantelimassa, munat ja vanilja kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada täyte piirakkapohjalle.

3

Irrota luumuista kivet halkaisemalla ne ja kiertämällä auki. Jaa luumut täytteen päälle leikkauspinta ylös päin. Voit myös lohkoa halutessasi luumut viipaleiksi. Paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Tarjoa pehmeän vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kera.

Ravintosisältö: reseptiin Luumu-mantelipiiras

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 914kJ
240kcal
1554kJ
409kcal
Rasva 12g 21g
Hiilihydraatit 20g 34g
Proteiini 3.7g 6.2g