Flag

Mansikka-kinuskipiirakka

16 - 18 palaa
Helppo
90 minuuttia
Oletko kokeillut mansikan ja kinuskin yhdistelmää? Kaunista piirakkaa koristaa mansikka-ruusu.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Murotaikina
1 kplDr. Oetker Gourmet Vaniljatankoa
4,5 dlvehnäjauhoja
1,5 dltomusokeria
150 gkylmää voita
1 kplkananmunaa
Mantelitäyte
1 rsDr. Oetker Mantelimassaa (200 g)
2 dlsokeria
175 gpehmeää voita
Vaniljatäyte
1 psDr. Oetker Vaniljakakkumoussea
2,5 dlmaitoa
sitruuna n kuori ja mehu
Kinuskitäyte
1 ploDr. Oetker Toffeekastiketta
Koristelu
about 50 kpltuoreita mansikoita
tomusokeria

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Gourmet Vaniljatankoa
Picture - Dr. Oetker Mantelimassaa (200 g)
Picture - Dr. Oetker Vaniljakakkumoussea
1

Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet. Sekoita jauhot, tomusokeri ja vaniljatangon siemenet keskenään ja vatkaa voi taikinaan. Lisää kananmuna joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Jos taikina on liian kuiva, lisää vähän vettä. Kääri taikina muovikelmuun ja laita se jääkaappiin 30-45 minuutiksi.

2

Vatkaa marsipaani ja sokeri hyvin sekaisin ja lisää voi. Vatkaa massa nopeasti tasaiseksi ja levitä se muropohjan päälle. Paista pohjaa 15-20 minuuttia ja anna jäähtyä.

3

Laita vaniljajauhe kulhoon ja lisää maito, sitruunankuori ja sitruunanmehu. Vatkaa ensin 1 min sähkövatkaimen pienellä nopeudella ja sitten 4 minuuttia suurella nopeudella kunnes seos paksunee.

4

Pursota toffeekastike kattilaan ja keitä kastiketta paksummaksi miedolla lämmöllä. Levitä toffeekastike tasaisesti jäähtyneen pohjan päälle ja pursota sitten vaniljakreemi päälle. Tasoita pinta.

5

Puhdista mansikat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Aloita laittamalla mansikoita kakun ulkoreunalle ja etene asettelemalla mansikoita kakun keskustaa kohti kunnes koko kakku on täytetty. Näin muodostuu hieno mansikka-kukka. Koristele lopuksi tomusokerilla.