Flag

Mantelimarenkikakku

12 annosta
Keskitasoinen
60 minuuttia
Mantelimarenkikakku ja kesäiset tuoreet mansikat ovat mitä herkullisin tarjottava. Kakku on myös gluteeniton.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Ainekset
150 gtomusokeria
3 kplkananmunan valkuaista
200 gDr. Oetker Mantelirouhetta
50 gDr. Oetker Mantelijauhetta
1 tlDr. Oetker Sitruuna-aromia
Kuorrutus
4 - 5 dlvispikermaa
400 gtuoreita mansikoita
minttua
2 tlDr. Oetker Vaniljasokeria

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Mantelirouhetta
Picture - Dr. Oetker Mantelijauhetta
Picture - Dr. Oetker Sitruuna-aromia
Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
1

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri kokoajan vaahdottaen. Vaahdota vähintään minuutin ajan kunnes vaahto on kiiltävää ja marenkimaista. Lisää varovasti sekoittaen mantelirouhe ja –jauhe sekä sitruuna-aromi. 


Piirrä leivinpaperiin halkaisijaltaan 26-28 cm ympyrä. Levitä marenki uunipellille asetetulle leivinpaperille ympyrän sisään. Muovaa ja vahvista reunaa vetämällä kaapimella reunaa muutaman kerran ympäri oikean muotoiseksi. Pohja leviää uunissa hieman. Paista uunissa 180 asteessa noin 35-40 minuuttia. Anna jäähtyä mieluiten ritilän päällä. Irrota leivinpaperi varovasti, kun pohja on jäähtynyt.

Positie rooster: Keskitasolla

2

 Vaahdota kerma. Mausta halutessasi sokerilla ja vaniljasokerilla. Halkaise mansikat. Levitä kerma jäähtyneelle pohjalle ja asettele päälle mansikat ja mintunlehdet. Ripottele pinnalle halutessasi vaniljasokeria.