Mascarpone-juustokakku

Jouluiset pikkuleivät ja raikas italialainen mascarponejuusto muodostavat upean makuyhdistelmän. Runsaat koristelut viimeistelevät tämän upean kakun.

noin 16 palaa

Vaikeustaso 2 40 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Mascarpone-juustokakku

Pohja:

175 g Piparkakkuja tai Bastogne-keksejä
75 g voita sulatettuna

Täyte:

3 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljaa Dr. Oetker Vaniljamyllystä
500 g Mascarponejuustoa
2 dl tomusokeria
1 tl Dr. Oetker Piparminttuaromia tai Appelsiiniaromia
2 rkl kiehuvaa vettä

Koristelu:

Hedelmiä tai marjoja, esim. viikunoita, kirsikoita, viinirypäleitä
6 kpl Dr. Oetker Suklaatähteä
Dr. Oetker Pehmeitä Hopeahelmiä

Valmistus

Valmistus

1

Pohja:

Tee pohja. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan n. 23 cm irtopohjavuoan pohjalle. Murskaa keksit. Laita ne kulhoon ja yhdistä voisulan kanssa. Sekoita hyvin. Painele seos vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa, kun teet täytteen.

2

Täyte:

Laita liivatteet likoamaan kylmään, väljään veteen n. 5 minuutiksi.

3

Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita hetkeksi sivuun. Laita mascarpone, tomusokeri ja rouhittu vanilja kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella sekaisin. Mausta piparminttuaromilla.

4

Kiehauta vesi. Puristele liivatteet kuiviksi ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Lisää liivateseos ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen, muiden aineiden joukkoon. Lisää lopuksi kermavaahto ja kääntele varovasti sekaisin.

5

Levitä seos keksipohjalle. Tasoita pinta. Peitä kelmulla ja anna jähmettyä viileässä vähintään 4 tuntia.

6

Koristele runsaasti mieleisillä marjoilla ja hedelmillä ja viimeistele juuri ennen tarjoilua toffeekastikkeella, suklaatähdillä ja hopea helmillä.

Ravintosisältö: reseptiin Mascarpone-juustokakku

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 1281kJ
306kcal
1810kJ
433kcal
Rasva 24g 34g
Hiilihydraatit 15g 21g
Proteiini 2.5g 3.5g