Flag

Sitruunakarkit

about 16 kappaletta
Keskitasoinen
60 minuuttia
Kokeile valmistaa sitruunakarkkeja jääpalamuoteissa.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Sitruunakarkit
10 tlDr. Oetker Liivatejauhetta (1/2 dl)
2 dlvesi (1+1)
6 dlsokeria
2 tlglukoosisiirappia
0,5 - 1 tlDr. Oetker Keltaista elintarvikeväriä
0,5 - 1 tlDr. Oetker Sitruuna-aromia

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Liivatejauhetta (1/2 dl)
Picture - Dr. Oetker Keltaista elintarvikeväriä
Picture - Dr. Oetker Sitruuna-aromia
1

Voitele 2 jääpalamuottia öljyllä. Karkit on helpompi irrottaa silikonivuoasta.

2

Sekoita 1 dl vettä ja liivatejauhe. Anna turvota. Kaada sokeri, glukoosi ja 1 dl vettä kattilaan. Keitä seosta ja sekoita kunnes sokeri on sulanut. Laita lämpötilamittari seokseen ja anna keittyä kunnes seos on 125 astetta. Ota sitten kattila pois liedeltä.

3

Lisää sekaan turvonnut liivatejauhe, aromi ja väri ja sekoita huolellisesti.

4

Kaada seos muotteihin. Laita jääkaappiin yön yli. Ota karkit pois muoteista ja pyörittele karkit kidesokerissa tai tomusokerissa.