Smoothiekakku

Pehmeä smoothiekakku ei sisällä lisättyä sokeria eikä gluteenia, joten se sopii moneen ruokavalioon.

noin 12 palaa

Vaikeustaso 2 30 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Smoothiekakku

Pohja:

200 g kivettömiä taateleita
2 ps Dr. Oetker Mantelijauhetta (100 g)
1 tl Dr. Oetker Appelsiinin kuoriraastetta
1 - 2 rkl vettä

Täyte:

4 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
500 g mansikkaa
2 kpl banaania
400 g maitorahkaa
vaniljaa Dr. Oetker Vaniljamyllystä
½ dl sitruunamehua

Valmistus

Valmistus

1

Pohja:

Soseuta kivettömät taatelit monitoimikoneen kulhossa tai tehosekoittimessa. Lisää mantelijauhe, appelsiinin kuoriraaste ja vesi. Soseuta mahdollisimman tasaiseksi massaksi. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan noin 22 cm irtopohjavuoan pohjalle. Painele manteli-taateliseos tiiviisti vuokaan.

2

Täyte:

Laita liivatelehdet likoamaan väljään, kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Soseuta mansikat ja banaanit. Sekoita joukkoon maitorahka. Mausta muutamalla kierroksella vaniljaa. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Liuota joukkoon liotetut liivatteet. Yhdistä liivateseos muiden aineiden kanssa.

3

Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Tarjoa marjojen kanssa.

Kakusta saa maidottoman vaihtamalla rahkan maustamattomaan rahkantyyppiseen kasviperäiseen tuotteeseen.

Ravintosisältö: reseptiin Smoothiekakku

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 703kJ
168kcal
542kJ
130kcal
Rasva 4.9g 3.8g
Hiilihydraatit 16g 13g
Proteiini 7.4g 5.7g