Suklaapullat

Oletko jo kokeillut sekoittaa suklaarakeita pullataikinaan?

noin 24 kappaletta

Vaikeustaso 1 40 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Suklaapullat

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemumma
1 kpl kananmuna
n. 14 - 15 dl vehnäjauhoja
n. 150 g voita sulatettuna

Täyte:

100 g voita (huoneenlämpöistä)
1 dl sokeria
100 g Dr. Oetker Mantelirouhetta
vanijaa Dr. Oetker Vaniljamyllystä
100 g Dr. Oetker Chocolate chips white
100 g Dr. Oetker Chocolate chips milk

Lisäksi:

n. 1 - 2 kpl kananmuna voiteluun
n. 24 kpl Dr. Oetker Isot Muffinivuoat

Valmistus

Valmistus

Esivalmistelut

Ota voi ja munat huoneen lämpöön ja lämmitä uuni.

Lämpötia: 200°C

Kiertoilmauuni: 180°C

Paistoaika: n. 15 min.

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva, suola ja sokeri.

2

Lisää kardemumma, muna ja vehnäjauhot alustaen. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.

3

Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse molemmat suorakaiteen mallisiksi levyiksi. Voitele huoneenlämpöisellä voilla ja ripottele pinnalle sokeria, manteli- tai hasselpähkinärouhetta, maito- ja valkosuklaahippuja ja piparkakkumaustetta.

4

Rouhi pinnalle vielä hieman vaniljasokeria. Kääri tiukahkolle rullalle ja leikkaa tasakokoisiksi viipaleiksi.

5

Laita viipaleet leikkauspinta ylöspäin isoihin muffinivuokiin ja anna kohota hetki lämpimässä paikassa.

Ravintosisältö: reseptiin Suklaapullat

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 1678kJ
440kcal
1355kJ
356kcal
Rasva 13g 10g
Hiilihydraatit 58g 47g
Proteiini 8.3g 6.7g