EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

PAULA-vanukkaissa on nyt vähemmän sokeria

Tiesitkö jo tämän?

Vaikka Paula on todellinen herkkusuu, se on päättänyt lisätä vanukkaaseensa vähemmän sokeria kuin ennen. Siksi PAULA-vanukkaassa on vain sen verran sokeria, että se maistuu sopivan makealta ja kertakaikkisen herkulliselta.


Mitä muita ainesosia Paula-vanukas oikein sisältää? Ja miksi juuri niitä? Entä miten kuuluisat täplät syntyvät vanukkaaseen? Paula yrittää nyt vastata näihin kysymyksiin...
 

PAULAn vanukkaat

Paula-vanukkaaseen tarkoin valikoidut ainesosat ja tietysti myös hauskat täplät tekevät vanukkaasta juuri sen, mitä se tänä päivänä on. Paula pyrkii koko ajan parantamaan vanukastaan, lasten toiveita kuunnellen. Tärkeää on, että se maistuisi heidän suussaan aina yhtä hyvältä. Lisäksi Paula käyttää nykyään vähemmän ainesosia kuin vielä joitakin vuosia sitten. Ja vaikka Paula on todellinen herkkusuu, se on päättänyt lisätä vanukkaaseensa vähemmän sokeria kuin ennen.

 

PAULA-vanukkaiden ainesosatiedot

Maito

Maito on jokaisen herkullisen vanukkaan perusainesosa. Täysmaidon osuus PAULA-vanukkaassa on mahtavat 87 %, mikä takaa täyteläisen maun.

Mistä maito sitten oikein tulee? Maito tulee lehmästä, eikö totta? Senhän Paula tietää parhaiten. Maito ei ole kuitenkaan heti sellaisenaan käyttökelpoista. Alussa on vain raakamaitoa eli maitoa, jota lypsetään lehmän utareesta. Tämä raikas raakamaito jalostetaan herkulliseksi täysmaidoksi. Paula-vanukasta varten täysmaito lämpökäsitellään ja jäähdytetään, ja lopuksi siitä valmistetaan vanukasta.

Sokeri

Sokeri on sinulle tuttu palojen ja kiteiden muodossa. Mistä sokeria sitten oikein saadaan? Sitä saadaan sokerijuurikkaasta ja sokeriruo’osta. Myös maito sisältää luontaista sokeria – nimittäin maitosokeria eli laktoosia. Paula-vanukas sisältää kahta erilaista sokeria: maitosokeria ja sokerijuurikkaasta tai sokeriruo’osta saatua sokeria. Vanukas ilman sokeria ei maistuisi yhtä hyvältä kuin se, mihin olet tottunut. Vai oletko jo maistanut vanukasta, jossa ei ole lainkaan sokeria? Vaikka Paula on todellinen herkkusuu, se on päättänyt lisätä vanukkaaseensa vähemmän sokeria kuin ennen. Siksi PAULA-vanukkaassa on vain sen verran sokeria, että se maistuu sopivan makealta ja kertakaikkisen herkulliselta.

Kaakaojauhe

Kaakaota on käytetty jo iät ja ajat. Jo mayat ja atsteekit herkuttelivat kaakaopavuilla. Korjuun jälkeen kaakaopavut kuivataan, minkä jälkeen niistä jalostetaan kaakaomassaa. Kaakaovoin puristamisen sekä jauhamisen/hienontamisen jälkeen lopputuloksena on kaikille tuttu kaakaojauhe, josta myös PAULA-vanukas saa tunnusomaisen makunsa. Paula-vanukkaissa käytetään UTZ-säätiön sertifioimaa kaakaota kestävän kaakaon viljelyn tukemiseksi. UTZ tulee muuten mayakielestä ja tarkoittaa hyvää. UTZ-säätiö tukee ohjelmaa, jonka avulla pyritään edistämään kestävää kahvin, kaakaon ja teen viljelyä. Tavoitteena on parantaa viljelijöiden, työntekijöiden ja heidän perheidensä elinoloja, varmistaa luonnon moninaisuuden säilyminen sekä suojella ympäristöä. Se onkin Paulan mielestä erittäin coolia!

Tärkkelys

Tärkkelystä saadaan monista eri kasveista, kuten perunasta, maissista, vehnästä, riisistä ja tapiokasta. Paula-vanukkaassa käytetään muunnettua tapiokatärkkelystä. Se soveltuu vanukkaaseen erittäin hyvin ja tekee siitä ihanan täyteläistä.

Sakeuttamisaine (karrageeni)

Sakeuttamisaineiden tavoitteena on sitoa nesteitä. PAULA-vanukkaassa karrageeni yhdessä tärkkelyksen kanssa varmistaa vanukkaan kermaisen koostumuksen ja sille ominaisen täpläkuvion. Juuri täplät antavat vanukkaalle paulamaisen ilmeen.

Väriaine (karoteeni)

Karoteeni vahvistaa vaniljavanukkaan väriä, joka yhdessä suklaavanukkaan kanssa muodostaa todella coolin täpläkuvion.

 

Aromi

PAULA-vanukkaalle tyypillinen vaniljan maku saadaan lisäämällä vanilja-aromia. Ilman sitä Paula-vanukas ei maistuisi vaniljalta vaan maidolta. Paula-vanukkaan ystävät rakastavat tätä vaniljan makua.

Stabilointiaine (natriumkarbonaatti)

Vanukas kuumennetaan, jotta se paksuuntuisi ja säilyisi pidempään. Stabilointiaine ehkäisee tässä prosessissa maidon pohjaan palamista, mikä on tärkeää, sillä Paula ei todellakaan pidä palaneen vanukkaan mausta.

Miten täplät syntyvät vanukkaaseen?

PAULA-vanukas ei ainoastaan maistu makeelta, vaan se myös näyttää makeelta! Vanukkaassa olevat lehmän kuviointia muistuttavat täplät ihastuttavat paitsi nuoria vanukkaan ystäviä, myös heidän vanhempiaan ja isovanhempiaan sekä muita herkkusuita. Miten täplät sitten syntyvät vanukkaaseen?

Ensin ainesosat, kuten täysmaito, sokeri, kaakaojauhe ja tärkkelys, lisätään vanilja- ja suklaavanukkaisiin.

 

Jotta PAULA-vanukkaan täplät säilyttäisivät tyypillisen muotonsa eivätkä näyttäisi valuneilta tai vinoilta, molemmat vanukkaat lisätään pikareihin erityistä tekniikkaa käyttäen. Tämä tekniikka on kuitenkin tiukasti varjeltu salaisuus.

Kun PAULA-vanukas on pikarissaan, se suljetaan tiiviisti erityisellä kannella. Pakkaus on suljettava tiiviisti, jottei vanukkaaseen pääse ilmaa eikä se pilaannu. Siten tuote säilyy kaupan kylmähyllyssä yli kuukauden päivät.