reseptiin 4 keksit yhdestä taikinasta
225 g | voita |
3 dl | sokeria |
100 g | maustamatonta tuorejuustoa |
1 kpl | kananmunaa |
1 tl | Dr. Oetker Vanilja-aromia |
7 dl | vehnäjauhoja |
1 tl | Dr. Oetker Leivinjauhetta |
0,25 tl | Dr. Oetker Ruokasoodaa |
0,25 tl | suolaa |
1 tl | kaakaojauhetta |
Dr. Oetker Punaista geeliväriä | |
50 g | Dr. Oetker Tummaa Leivontasuklaata |
noin 20 g | Dr. Oetker Hasselpähkinärouhetta |
50 g | Dr. Oetker Tummaa Leivontasuklaata |
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls -koristerakeita | |
Dr. Oetker Christmas koristerakeita |
2 rkl | kaakaojauhetta |
1 kpl | kananmunan valkuaista |
noin 2 dl | tomusokeria |
1 - 2 tl | Dr. Oetker Piparminttuaromia |
Dr. Oetker Vihreää geeliväriä |
Vatkaa huoneenlämpöinen, pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, kananmuna ja vanilja-aromi ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita leivinjauhe, sooda ja suola vehnäjauhoihin ja kääntele taikinaan. Jaa taikina neljään osaan.
Lisää kaakaojauhe ja värjää taikina punaiseksi. Kääntele joukkoon suurin osa suklaahipuista. Pyörittele taikinasta palloja ja aseta ne tasaisin välein leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Asettele pääle loput suklaahipuista ja paina pallot hieman litteämmiksi.
Pyörittele taikinasta palloja. Kaada hasselpähkinärouhe lautaselle ja kierittele taikinapallot rouheessa. Aseta pallot tasaisin välein leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paina keskelle syväkuoppa. Täytä kuoppa suklaahipuilla.
Pyörittele taikinasta palloja. Kaada koristerakeita lautaselle ja kierittele taikinapallot rakeissa. Aseta pallot tasaisin välein leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paina ne hieman litteämmiksi, noin 1½ cm paksuisiksi kekseiksi.
Lisää taikinaan kaakaojauhe. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä kylmässä noin 30 minuuttia. Kauli jäähtynyt taikina jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi. Ota levystä paloja piparkakkumuotilla ja aseta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Valmista pikeeri: Mittaa valkuainen ja suurin osa tomusokerista kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella muutama minuutti. Lisää piparminttuaromi ja väri, sekä tarvittaessa tomusokeria. Jatka vatkaamista vielä hetki. Siirrä pikeeri pursotuspussiin. Kuorruta jäähtyneet keksit pikeerillä. Anna kuivua huoneenlämmössä.
Kuumenna uuni 175°C tai kiertoilmalla 160°C. Paista keksejä uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Per Annos / Kappale | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energia |
502
kJ
120 kcal |
1788
kJ
427 kcal |
Rasva | 5.24 g | 18.72 g |
Hiilihydraatit | 15.21 g | 54.33 g |
Proteiini | 1.45 g | 5.16 g |
Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.
Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.
Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.
Joo
ei
Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.
Joo
ei